Aktualizováno: Microsoft možná omezí prodeje konzolí Xbox v Evropě a zaměří se na Game Pass a cloud

novinka  62
Martin Šmíd, 12. 7. 2024 10:16
Když Microsoft přicházel s konzolemi Xbox Series X/S, určitě si od nich sliboval mnohem lepší prodeje. Zvláště když hodně investoval nejen do samotného hardwaru, ale také do získání velkého množství first-party her, zahrnující akvizice dvou velkých herních vydavatelů. Prodeje ale tak vysoké nejsou, přičemž v Severní Americe se konzole Xbox Series X/S prodávají o 13% hůře než předchůdce Xbox One. V Evropě jsou pak prodeje ještě mnohem slabší a hráči dávají přednost PC nebo konzolím PlayStation 5 a Nintendo Switch. Na tuto skutečnost možná Microsoft v následujících měsících zareaguje, a to tím, že ve vybraných zemích Evropy, ale také na Blízkém východě a Africe, přestane konzole propagovat a zřejmě i prodávat.

S touto informací přišel Tom Warren ze serveru The Verge. Dodal, že nemá tuto informaci ještě úplně ověřenou, ale podle jeho zdroje by se měl Microsoft do budoucna zaměřit hlavně na propagaci svého předplatného Game Pass, ale také cloudové hry, gamepady Xbox a PC hraní. Ostatně nedávno se Xbox Cloud Gaming dostal na vybraná zařízení Amazon Fire TV, přičemž v reklamě Microsoft jasně tvrdil, že k hraní jeho her už nejsou potřeba konzole Xbox, jak se můžete podívat níže v novince. Konzole Xbox určitě budou i do budoucna součástí strategie Microsoftu, ostatně nám to bylo potvrzeno začátkem letošního roku. Ta ale zřejmě bude čím dál méně důležitá. 

UPDATE: Novinář Jez Corden ze serveru Windows Central přišel s informací, že Microsoft nemá v plánu stáhnout konzole Xbox z prodeje v Evropě. 

Zdroj: The Verge

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře