Hra FBC: Firebreak se odehrává několik let po událostech Controlu

novinka  6
Martin Šmíd, 19. 10. 2024 12:24
Tento týden studio Remedy konečně představilo svoji připravovanou kooperativní akční first-person hru pro tři hráče FBC: Firebreak, která vyjde v příštím roce pro PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Nyní jsme se dočkali deníčku, v němž se o ní vývojáři více rozpovídali. Hra se odehrává stejně jako hra Control v Nejstarším domě. Protože se ale odehrává několik let po událostech v Controlu, prostředí vypadá odlišně a bylo znovu vytvořeno tak, aby se hodilo pro hraní v kooperaci. Vývojáři navíc dodávají, že jde o samostatnou hru v rámci univerza, takže pokud jste Control nehráli a máte rádi kooperativní akce, určitě si FBC: Firebreak oblíbíte.

Ve hře se chopíte člena jednotky Firebreak, která má za úkol řešit nejrůznější krize. Přesně takové, jaká nyní nastala v Nejstarším domě. Před každým zápasem bude možné si vybrat vybavení, přičemž vývojáři zmiňují, že bude možné používat nejrůznější předměty, které vypadají na první pohled normálně, ale umí udělat pořádnou paseku. Vývojáři zároveň upozorňují, že FBC: Firebreak není live service hra, ale hodlají ji po vydání podporovat novým obsahem, pokud se samozřejmě bude hráčům líbit.

Zajímavostí také je, že bude od prvního dne dostupná v předplatném PC Game Pass, Game Pass Ultimate, PlayStation Plus Extra a PlayStation Plus Premium. 

Zdroj: TZ

FBC: Firebreak

xsxps5
Remedy Entertainment, Remedy Entertainment
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře