Aktualizováno: Hra Enotria: The Last Song byla pro konzole Xbox Series X/S odložena na neurčito

novinka  56
Martin Šmíd, 2. 9. 2024 19:28
Už 19. září vyjde akční RPG hra Enotria: The Last Song. Ta je oznámena pro PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Dnes vývojáři na své oficiální stránce oznámili, že museli odložit na neurčito verzi pro konzole Xbox Series X/S. „Chápeme, že je tato zpráva pro Xbox komunitu zklamání. Bohužel jsme i přes tvrdou práci našeho týmu narazili na problémy, které zdržely vydání hry pro konzole Xbox. Chceme zdůraznit, že to nebylo pro nás lehké rozhodnutí. Omlouváme se za zklamání, které jsme mohli způsobit, a upřímně děkujeme za trpělivost. Pro nás jako nezávislé studio vaše podpora znamená vše a jsme odhodlání hru přinést co největšímu množství hráčů," stojí ve vyjádření vývojářů. Je nutné dodat, že letos v březnu vývojáři zrušili vydání hry pro konzole Xbox Series X/S, ale po žádostech fanoušků se nakonec rozhodli své rozhodnutí přehodnotit. Od té doby se počítalo s tím, že hra Enotria: The Last Song vyjde pro všechny platformy zároveň, ale zřejmě si port vyžádá další čas. Zvláště když musí vývojáři hru optimalizovat prakticky pro dvě různé konzole s rozdílným výkonem.

UPDATE: „Věříme, že Xbox má obrovskou hráčskou komunitou, a rádi bychom naší hru vydali na této platformě co nejrychleji, protože jsme na to vynaložili spoustu peněz a dalších prostředků, ale tento úkol je téměř nemožný, protože Microsoftu trvá měsíce, než nám odpoví, když máme hru připravenou k certifikaci. Pokud chcete pomoci, dejte prosím Xboxu vědět o naší situaci,“ dodali vývojáři na sociální síti X. Zdá se tedy, že nejde o problém technického rázu, ale Xboxu příliš dlouho trvá komunikace s vývojáři, zvláště těmi menšími. A proto pak může docházet k podobným problémům. 

Hráči se začali vývojářů ptát, jestli odklad nemůže být způsobem nějakou dohodou se Sony. „Jediné, co Sony udělala, bylo, že s námi spolupracovala na přípravě hry pro jejich platformu, Microsoftu naopak trvá dva měsíce, než odpoví na naši žádost o certifikace, i když máme hru prakticky připravenou pro Series S i X,“ odpověděli vývojáři na tuto otázku. 


Zdroj: TZ

Enotria: The Last Song

ps5xsx
Jyamma Games, Jyamma Games
Datum vydání hry:
19. 9. 2024
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY

Komentáře