GT Academy 2013 míří do regionálního finále

novinka  5
Martin Šmíd, 2. 8. 2013 11:30
Sony dnes oznámila, že GT Academy, soutěž pořádaná společnostmi Nissan a PlayStation, přilákala více než 8000 nadějných jezdců z České a Slovenské republiky. Tito hráči se zúčastnili kvalifikace pro rok 2013. On-line fáze virtuálně-reálné soutěže skončila v neděli v noci s více než 765 000 účastníky z 18 evropských zemí. Celosvětově si speciální demoverzi chystané hry Gran Turismo 6 se ztvárněným okruhem Silverstone Circuit a automobilem Nissan Leaf a Nissanem 370Z stáhlo více než 1,3 milionu lidí. Co bude následovat nyní, se můžete dočíst níže v novince, kde přikládáme tiskovou zprávu, která nám právě dorazila.

Po skončení první fáze soutěže se 28. a 29. srpna 2013, 4 nejrychlejší virtuální závodníci z České republiky a 4 nejrychlejší závodníci ze Slovenské republiky spojí s vítězi ze „živých akcí“ a utkají se v národním finále konaném v Polském Krakově dne 28. a 29. srpna. Národní finále je pořádáno ve spolupráci s dalšími dvěma evropskými zeměmi a to s Maďarskem a Polskem. Na této úžasné akci se účastníci zapojí do klání ve hře Gran Turismo, než se však posadí za volant skutečného vozu Nissan týmu Nismo, bude prověřen jejich fyzický a psychický stav. Následně budou vybráni nejlepší hráči, kteří budou reprezentovat Českou a Slovenskou republiku na evropském závodním táboru Race Camp, který se v září uskuteční na britském okruhu Silverstone Circuit.

Na závodním táboře hráči podstoupí sérii obtížných řidičských, psychických a fyzických testů pod přísným vedením zkušených mentorů a rozhodčích z jednotlivých zemí. Program GT Academy ve svém pátém ročníku zdokonalil proces výběru tak, aby hráči s nejlepším závodním potenciálem dostali šanci stát se šampiony GT Academy a závodníky týmu Nismo. Vítěz evropské soutěže pro rok 2013 získá možnost celou sezónu závodit v Nissanu GT-R Nismo GT3 s více než 500 koňmi pod kapotou.

Program rozvoje řidičů GT Academy se vyvinul v jeden z nejpropracovanějších programů na světě. Jeho úspěch potvrzují tituly v šampionátech a také významná umístění na stupních vítězů ve třídě LMP2 na 24hodinovém vytrvalostním závodě Le Mans minulých šampionů GT Academy Lucase Ordoñeze (Španělsko) a Janne Mardenborougha (Velká Británie).

Darren Cox, globální ředitel pro motoristický sport ze společnosti Nissan, je vášnivým zastáncem šampionů GT Academy, nyní závodníků týmu Nismo, a nemůže se dočkat, až se setká s nejlepšími jezdci roku 2013. „Díky GT Academy jsme objevili řadu úžasných závodních talentů, což můžeme doložit konkrétními výsledky. Množství účastníků a větší realističnost GT6 zaručuje, že mezi těmito hráči najdeme opravdu talentované jedince. Díky zkušenostem z pěti let pořádání GT Academy a sofistikovaným a inovativním testům vyvinutým ve spolupráci s týmem Nismo přesně víme, jak zajistit, aby se nejlepší hráči dostali během následujících týdnů do špičkové formy. Jde o hodně. Nedávno jsme oznámili, že předchozí šampioni budou závodit nebo testovat v Austrálii, USA a v Japonsku. Všech šest členů týmu Nismo se pak minulý víkend zúčastnilo 24hodinového vytrvalostního závodu ve Spa.“

„Demoverze GT6 pro on-line kvalifikaci byla přijata velmi dobře a počet účastníků GT Academy je fenomenální,“ komentoval situaci Usama Al-Qassab, viceprezident produktového marketingu pro Evropu společnosti Sony Computer Entertainment. „Po národních finále se akce přesune do Silverstonu a je samozřejmé, že nejrychlejší hráči budou přesně vědět, co dělat, když zde v demoverzi hry GT6 dokončili tolik kol! Od národních finále pak GT Academy přejde ke skutečnému závodění. Těšíme se na spolupráci se společností Nissan a týmem Nismo, kteří pro hráče připravili propracované výkonnostní testy.“

Žebříček GT Academy ročníku 2013, který najdete na adrese www.gran-turismo.com, ukazuje, že České republice vévodí Petr Horák (ID Sony Entertainment Network: JustYYn_CZE) s časem 2:17.610. Slovenské tabulce pak vévodí vítěz minulého ročníku GT Academy pořádaném na Slovensku, Erik Leštiak (ID Sony Entertainment Network: hakkiJunior), který zaznamenal čas 2:17.920. Celkově dokázal virtuální okruh Silverstone Circuit obkroužit nejrychleji hráč z Francie PSN ID: Ti-tech85, který s vozem Nissan 370Z Tuned Car (GT Academy) ’08 zaznamenal čas 2:16.334.

Zdroj: null

Gran Turismo 6

ps3
Sony Computer Entertainment, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
6. 12. 2013
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře