Grid 2 – video z multiplayeru + kompletní informace

novinka  3
Martin Šmíd, 12. 4. 2013 12:30
Včera herní vydavatel Codemasters představil multiplayerovou část závodní hry Grid 2. Podle prvních informací má uspokojit všechny náročné fanoušky prvního dílu, navíc vývojáři naslibovali nejen množství rozmanitých herních režimů, neustále aktualizované výzvy, ale také velké komunitní propojení. Dnes server IGN přinesl hned několik minut dlouhé video ukazující multiplayerovou část, přesněji menu, výběr vozidla i závod na trati v Dubaii, vše navíc doprovodí svým komentářem vývojáři. Na video se určitě podívejte, naleznete ho níže v novince.

GRID 2 Multiplayer módy:
Ať se již chtějí hráči ponořit do rychlého závodu online nebo ve dvou hráčích na rozdělené obrazovce, specializovat se na svou oblíbenou disciplínu nebo se stát jedním z nejlepších závodníků crossových závodů na světě, GRID 2 nabízí zážitek z multiplayeru, který se točí okolo individuálního stylu hráče.

Širokou škálu herních módů v GRID 2 můžete hrát online až ve dvanácti hráčích. Nechybí zde ani custom races, které si můžete nastavit podle svých preferencí, pomocí výběru z předdefinovaného playlistu a naskočit tak rovnou do akce. Hráči si mohou upravovat svá auta upgrady a dostat tak svůj záznam do tabulky díky svému vylepšenému autu s jednoduchým ale přesto našlapaným editorem, který nabízí až 6 bilionů rozdílných kombinací.

Nová technologie, se kterou jistě neprohrajete zahrnuje i výběr hráčů online. Ti, kteří rádi mění barvy a vylepšují svá vozidla budou závodit spolu, zatímco závodníci v původních barvách se sejdou na startu spolu.

Herní módy
Race, Endurance, Drift, Touge, Checkpoint, Face Off, Time Attack. Global Challenge včetně Overtake a Power Lap.

RaceNet
RaceNet, free online rozšíření od Codemasters, které sleduje závody hráčů, porovnává je a odměňuje, bude spuštěn spolu s launchem GRID 2 a je stěžejní pro celý multiplayer mód. Hráči tak budou moci sdílet statistiky, výsledky a účastnit se Global Challenge eventů. RaceNet bude přístupný z hráčovy plochy, tabletu nebo mobilního zařízení pomocí speciálních aplikací. Hráči se mohou zaregistrovat již nyní a připravit se na launch GRID 2 na www.racenet.com.

GRID 2 Rivals
Hráči budou mít vždy s kým hrát a vždy budou mít před sebou novou výzvu s GRID 2 Rivals system v RaceNet. GRID 2 nabídne tři typy soupeřů:
• Weekly Rival: RaceNet automaticky vyhledá soupeře na týden, proti kterému budete závodit, podle schopností a aktivit ve hře. Můžete si být tedy jistí, že vždy dostanete toho správného soupeře.
• Social Rival: Hráči si mohou sami vybrat soupeře z předchozích kol nebo z řad svých kamarádů.
• Custom Rival: Hráči si mohou vybrat libovolného protihráče například podle parametrů, jako je typ eventu nebo geografické umístění.

Global Challenge
Global Challenge je když soupeření oživne v tomto úplně novém asynchoronickém herním módu. Hráči mohou hrát proti soupeřům, dokonce i když oni jsou offline a získat tak XP, herní Cash a RaceNet Followers (viz. níže) pokud závodí až v devíti týdenních Global Challenges, vybraných z široké škály módů a lokací z GRID 2. Hráči mohou svůj postup sledovat v Global Challenge i prostřednictvím RaceNet.

RaceNet Followers
Podle toho, jak se daří hráčům na trase se mohou stát online slavnými a chlubit se svými narůstajícími výsledky jejich RaceNet Followerům. Čím lépe se jim daří a mají více úkolů splněno, tím získají více Follower hráčů. Followers mohou být hráči ukradeny tím, že ho porazíte ve weekly Global Challenge a získány na RaceNetu tím, že se účastníte online akcí, Community Challenges a plníte úkoly RaceNetu. Hráči si také mohou odemknout RaceNet Rivals kartu, aby ukázali kolik získali Followerů a RaceNet bude prezentovat hráče, kteří jich mají nejvíce.

Get Social
Hráči mohou ukázat své nečekané pokroky a crashe online - GRID 2 umožňuje nahrát rychle to nejlepší z jízdy na YouTube a RaceNet přímo ze hry jednoduše pak sdílet přes Facebook a Twitter.

Zdroj: ign

GRID 2

ps3x360
Codemasters Racing, Codemasters Racing
Datum vydání hry:
31. 5. 2013
KARTA HRY
7/10

Komentáře