Forbes přinesl nové podrobnosti o multiplayerové akci Marathon, k představení má dojít příští rok na jaře

novinka  14
Martin Šmíd, včera, 18:44
Studio Bungie v současnosti nepracuje pořád jen na podpoře pro Destiny 2, ale připravuje také zcela novou PvEvP extrakční střílečku Marathon pro PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Naposledy jsme o ní slyšeli v minulém roce. Následně se vývojáři odmlčeli, přičemž v rámci vývoje došlo i k několika velkým změnám. Nyní přišel magazín Forbes s několika novými podrobnostmi, které se měl dozvědět od svých zdrojů. Pojďme se na ně podívat.

  • Hra Marathon by se měla prodávat za 40 euro. Vývojáři zvažovali free-to-play model, ale jestli by se vyplatil, je značně nejisté. Ostatně free-to-play střílečka The Finals má velké problémy s monetizací, ačkoliv ji na začátku hrálo velké množství hráčů. Že by stanovená cenovka 40 euro mohla být správnou cestou, ukázal začátkem letošního roku Helldivers 2. Na druhou stranu Concord naprosto propadl. Každopádně na přechod k free-to-play modelu je podle všeho už pozdě v této fázi vývoje a nebyl by proto vůbec jednoduchý.
  • Tento rok se neplánuje kompletní představení hry. K němu má dojít příští rok. To ale nevylučuje třeba nový kratší trailer nebo video, v němž by hru trochu představil její současný herní ředitel Joe Zieger. Vývojáři ostatně moc chtějí, aby mohli o hře mluvit se svoji komunitou.
  • Systém tříd a hrdinů je podobný hře Apex Legends, ale Marathon má mnohem více možností v úpravě hrdinů. Mají existovat hrdinové s vlastní osobností, každý s unikátními schopnostmi, jako jsou dvojité skoky, rychlé oživení, neviditelnost a tak dále. Ačkoliv jde o extrakční střílečku, vybavení a zbraně, které během hraní najdete, jsou důležitou součástí a lze tyto věci hodně přizpůsobit. Získané zkušenosti bude možné utrácet za nové dovednosti. Ve hře mají existovat i speciální implantáty, které mohou přidat další bonusy.
  • Na připravených mapách mají být různá tajemství a hádanky, jako tomu je třeba na patrolách Destiny (Dreaming City). Nebude jich ale podle všeho takové množství, jak se původně plánovalo.
  • Ačkoliv hra doznala od svého oznámení řady, změn, nezměnila se estetika a vůbec vizuální zpracování. To je pořád stejné.
  • Sony potřebuje, aby hra vyšla v příštím roce. Pokud se tak nestane, bude to hodně špatné. Poté, co se vše stalo v Bungie, Sony nemá zrovna velkou trpělivost. Vývojáři přitom mají být k termínu spíše skeptičtí. Vědí, že dodat hru, která splňuje kvalitu Bungie, navíc má dostatečný obsah, bude v tomto termínu hodně těžké. 
  • Na hře Marathon v současnosti pracuje zhruba 300 vývojářů. Většina vývojářů Bungie stále pracuje na Destiny 2.



Zdroj: Forbes

Marathon

xsxps5
PlayStation Studios, Bungie
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře