EA Sports oznamuje FIFA 12 pro Nintendo 3DS

novinka  5
Martin Šmíd, 10. 5. 2011 13:45
FIFA 12 byla doposud oznámena pro Playstation 3 a Xbox 360. Vydavatel EA Sports ovšem dnes odhalil další platformu, kterou je nová přenosná konzole, Nintendo 3DS. Vyběhněte na hřiště s hvězdami, jako jsou například Kaká z Realu Madrid nebo Wayne Rooney z Manchesteru United, a pomocí zcela nového volitelného systému ovládání na dotykové obrazovce se staňte obávaným kanonýrem. Nové ovládání umožňuje přesné zamíření označením konkrétního místa v brance z pohledu hráče na dolní obrazovce a následně vyslání precizní střely. Na dotykové obrazovce se ovládá i zakřivení dráhy letu míče a síla střely při rozehrávání standardních situací, z nichž budou padat krásné góly, které dovedou váš tým ke slavným vítězstvím.

„Postavili jsme náš vývojářský tým před náročný úkol vytvořit inovativní funkce a vlastnosti, které by vytěžily ze systému fotbalové hry FIFA na 3DS maximum. Výsledkem je nové dotykové ovládání a zakřivené hřiště v režimu Street, na němž všechny 3D prvky doslova oživnou,“ řekl Matt Prior, producent FIFA 12 pro Nintendo 3DS. „Když zkombinujete tyto věci a mnoho dalších inovací s autentickými hráči a dresy pro nadcházející sezónu, získáte nejlepší fotbal na Nintendo 3DS, jaký tu bude k dostání.“

Ve 3D režimu pouličního fotbalu si budou hráči moci vybrat buď reálné superhvězdy světové kopané, nebo si vytvořit vlastní virtuální dvojníky. Dominantou zcela nového herního prostředí je originální zakřivené hřiště a jedinečný pohled dolní kamery, který maximalizuje 3D. Hráči si tak budou moci vychutnat kompletní hloubku prostoru a pohyb fotbalistů se všemi dostupnými 3D efekty. Postavy fotbalistů budou navíc oblečeny do posledních modelů streetové módy. V režimu bude možné hrát vyhecované duely 5 proti 5 v různých exotických lokalitách (ulice, ale i kryté prostory), které autenticky odrážejí atmosféru pouličního fotbalu. V režimu Be A Pro se hráči budou navíc moci vydat s vlastním vytvořeným hráčem na cestu pouličními turnaji, hrát za své oblíbené týmy či reprezentační výběry a stát se příštími fotbalovými legendami.

FIFA 12 pro Nintendo 3DS bude disponovat plně autentickým herním režimem 11 proti 11, onlinovými zápasy 1 na 1, turnajovým režimem s více než 50 reálnými světovými soutěžemi a propracovaným režimem kariéry s možností hrát za tým nebo jej koučovat. Mezi další důležité prvky patří výše zmíněný 3D pouliční fotbal či oblíbené režimy Be A Pro a trénink. Dokonalou vizuální stránku hry zajistí výběr z devíti různých úhlů kamer snímajících dění na hřišti.

První obrázky naleznete na kartě http://www.konzolista.cz/databaze-her/hra/?link=fifa-12-3ds-3158 .
Zdroj: Tisková zpráva

FIFA 12 3DS

3ds
Electronic Arts, EA Sports
KARTA HRY

Komentáře