DICE odhalilo nové režimy pro Star Wars Battlefront a tréninkové mise

novinka  8
Martin Šmíd, 21. 10. 2015 3:16
Studio DICE včera odhalilo nové hrdiny a padouchy, za které bude možné hrát v očekávané akční hře Star Wars Battlefront. Před několika okamžiky pak vývojáři ještě odhalili na oficiální stránce tréninkový režim, ale také další zajímavé režimy, všechny nové informace si můžete přečíst níže v novince. Star Wars Battlefront vychází v polovině listopadu pro PlayStation 4 a Xbox One.

Tréninkové mise: osvojení základů hry Star Wars Battlefront
Pustit se rovnou do zápolení v režimech pro více hráčů ve Star Wars™ Battlefront™ je určitě jednou z možností, pokud patříte mezi ostřílené hráče a dokážete se ohánět se zbraní. Můžete se ale také vrhnout na tréninkové mise, v nichž získáte povědomí o nepřátelích z řad Impéria nebo povstalecké aliance. A možná v nich strávíte víc času, než si myslíte.

Zodpovězení několika otázek o tréninkových misí se ujal Viktor Lundberg, scénárista režimu Missions pro Star Wars Battlefront. Přečtěte si, jak se stát mistrem v používání blasterů, výbornými piloty X-wingů nebo snowspeederů či hrůzu nahánějícím Darthem Vaderem.

Z čeho se skládají tréninkové mise?
Existuje pět různých tréninkových misí a také instruktáž s názvem Probe Droids, kde se naučíte používat blastery, vyhazovat do vzduchu imperiální zařízení a dozvíte se základní informace o Star Cards. V tréninkové misi Beggar’s Canyon se proletíte v X-wingu nad Tatooine a sestřelíte pár stíhačů TIE. Další kultovní techniku si vyzkoušíte v misi s názvem Invasion Snowspeeder, zasazenou na ledovou planetu Hoth.

Dostanu příležitost zahrát si i za Impérium?
Rozhodně. V misi Overpower se zhostíte role imperiálního vojáka a seznámíte se s mocnými AT-ST. V misi Endor Chase bude vaším cílem pronásledovat rebelskou lůzu, která na endorském měsíci ukradla speeder bike. A konečně tréninková mise s názvem The Dark Side, v níž si zahrajete za nejobávanějšího padoucha galaxie – Dartha Vadera. Pomocí světelného meče a Síly zaútočíte na rebelskou základnu na Hothu. Případně se můžete spojit s kamarádem, který se postaví po vašem boku jako císař Palpatine!

Můžu hrát tréninkové mise s kamarádem?
Ano! Všechny tréninkové mise můžete odehrát s kamarádem on-line nebo přes rozdělenou obrazovku.

Jsou tréninkové mise jen obyčejné instruktáže?
Naším cílem v případě tréninkových misí nebylo vytvořit jen klasické instruktážní lekce, v jejímž rámci se učíte víceméně pouze střílet. Ve všech nabízených misích najdete spoustu kontextu a povědomých okamžiků z Hvězdných válek. Například v misi AT-ST Overpower probíhá na obloze tuhý boj mezi obrovskými loděmi, který jen podkresluje všudypřítomnou akci dole na bojišti.

Pro koho jsou tréninkové mise určeny?
Svoje si v nich najdou příležitostní i pokročilí hráči. Tréninkové mise jsou skvělým začátkem pro ty, kteří si chtějí osvojit základy hry a její ovládání. Můžete naskočit do snowspeederu a vyzkoušet si manévry s vlečnými kabely bez stresu, který se často dostavuje při hře se skutečnými lidmi.

A co dají ostříleným hráčům?
Určitě nabízí rozsáhlou opětovnou hratelnost, jak by jistě potvrdil náš vývojářský tým. Například v misi Endor Chase jsme v rámci studia DICE soutěžili o to, kdo je nejrychlejším jezdcem na speeder biku. Další skvělou výzvou je dokončení mise Invasion s nepoškozeným generátorem energie. Soutěživí hráči mohou v tréninkových misích naplno otestovat své dovednosti a pokusit se ve všech získat maximální hodnocení tří hvězdiček.

Hrdinové proti padouchům: střet kultovních postav Hvězdných válek

Jeden z našich herních režimů ve Star Wars™ Battlefront™ je jako stvořený pro ty, kteří se chtějí vrhnout do boje v kůži těch nejkultovnějších postav Hvězdných válek. Tři zástupci temné strany proti třem zástupcům světlé strany – v žádném jiném herním módu neuvidíte tolik respekt vzbuzujících obličejů.

Hlavní designér úrovní Dennis Brännvall nám tento souboj hrdinů a padouchů trochu přiblíží. Přečtěte si, o co v tomto módu jde, jak moc je dynamický a jak se můžete stát jeho opravdovým pánem.

Heroes vs Villains je herní režim s krátkými intenzivními koly, v nichž proti sobě bojují legendární postavy světa Star Wars. Jednotlivé hry jsou rozděleny do kol, v nichž tři hráči z každého týmu se náhodně zrodí jako hrdinové a padouši dostupní ve Star Wars Battlefront. Jinými slovy uvidíte třeba Lukea Skywalkera, jak bojuje s Darthem Vaderem nebo Bobou Fettem. A do toho si připočítejte ještě dalšími hrdiny a padouchy, které oznámíme v blízké budoucnosti.

Zbytek vašeho týmu zaujme role rebelských nebo imperiálních vojáků, takže celkově půjde o boj šesti proti šesti. Jakmile je hrdina nebo padouch poražen, daný hráč vstoupí znovu do hry jako řadový voják. Cílem vašeho týmu je porazit všechny nepřátelské hrdiny nebo padouchy, případně mít vyšší počet těchto postav na konci jednotlivého kola. Je tedy potřeba myslet nejen na útok, ale i na obranu.

Styl hraní tohoto režimu se mění s úrovní zkušeností jeho hráčů. Pokud se ve hře sejdou úplní nováčci, dojde obvykle uprostřed mapy ke střetu všech šesti postav. Ale s rostoucími zkušenostmi si hráči uvědomují, že existují i rafinovanější způsoby boje. Drží se poblíž hrdiny a padoucha, který jim může poskytnout materiální podporu ve formě zdraví, nebo se naopak zaměří na tento typ hrdiny v soupeřových řadách. Tento mód nabízí velký prostor pro různé taktiky.

Osobně jsem si užil spoustu zábavy v Heroes vs Villains na Tatooine na mapě Homestead. Tato mapa má svá jasná pravidla: postavy Impéria vstoupí do boje mimo usedlost, zatímco hrdinové začínají v kontrolní místnosti. Akce se převážně odehrává v hlavním hangáru, kde je ukotven Millennium Falcon. Pro imperiální jednotky je možná trochu těžké zaútočit přes hlavní vstup, ale jakmile najdou alternativní cesty, začne skvělá hra kočky s myší.

Asi se ptáte, jaké je hrát za jednoho ze tří obyčejných vojáků? No, stojíte proti dost silným protivníkům, takže počítejte s jistou dávkou... bezvýznamnosti. Jinými slovy: jen zřídka si všimnete, že by po vás šel hrdina nebo padouch ze soupeřova týmu, ti se totiž mydlí v první řadě mezi sebou! Na druhou stranu to neznamená, že když zrovna nehrajete za hrdinu, že nemůžete vykonat hrdinské skutky. Najděte materiálovou podporu jako Smart Rocket (Chytrá raketa) a zasaďte Darthu Vaderovi nebo komukoli na dohled pořádnou ránu.

Při testech režimu Heroes vs Villains bylo skvělé sledovat jeho dynamickou hratelnost. Po porážce prvního hrdiny nebo padoucha si všimnete, jak se tým adaptuje, nevyhledává přímý kontakt a raději přechází na útoky z dálky. Rovněž je zajímavé, když jednomu týmu zbývá poslední hrdina či padouch a soupeř má ještě dva nebo tři. Jedinou cestou k vítězství je útok, přestože vaše šance nejsou lichotivé. Stanete se svědky spousty úchvatných kol plných akce do posledního okamžiku.

Battles a Hero Battles: 1 proti 1 on-line nebo na rozdělené obrazovce

Star Wars™ Battlefront™ nabízí řadu herních režimů, v nichž se spolu střetávají rebelové a imperiální jednotky. Ale někdy je nutné převést tento boj do osobní roviny a utkat se tváří v tvář. A o tom je režim Battles.

Náplní módu Battles je klasický souboj rebelů proti imperiálním silám s tím rozdílem, že jej lze hrát proti týmu nepřátel řízených hrou nebo proti jinému hráči. Při hře proti jinému hráči jde o souboj 1 proti 1, případně každý hráč bojuje po boku svých spoluhráčů řízených hrou proti podobně poskládanému týmu soupeře. Volba je na vás. Cílem je sbírat z poražených nepřátel vypadlé žetony, za něž získáváte body. Vítězem se stává ten, kdo jako první dosáhne 100 bodů. Režim Hero Battles se řídí stejným pravidly s jedním klíčovým rozdílem: bojujete jako jeden z kultovních hrdinů nebo padouchů ze světa Hvězdných válek.

Designér úrovní Jim Fagerlund nám oba režimy přiblíží a podělí se s námi o cenné tipy a triky.

„Při vývoji kooperativních misí Survival jsme si uvědomili, že chceme přijít i s něčím, kde byste mohli přímo bojovat proti dalšímu hráči,“ říká Fagerlund. „Kooperace je skvělá, ale boj proti kamarádovi, co vedle vás sedí na gauči, může být skvělá zábava. Proto jsme začali pracovat na režimu Battles.“

Ze začátku to bylo vcelku jednoduché. Na mapě se ocitli pouze dva hráči, přičemž ten s vyšším počtem zabití nakonec vyhrál. Vývojářský tým brzy zjistil, že v rámci tohoto jednoduchého konceptu vyhraje v drtivé většině případů lepší hráč.

„Tak jsme přemýšleli o dalším kritériu pro vítězství,“ vysvětluje Fagerlund. „Čímž se nakonec staly výše zmíněné žetony. Rozhodnutí padlo takové, že z každého poraženého nepřítele nějaké vypadnou a cílem bude dosáhnout 100 bodů. Čím obtížnější nepřítel, tím vyšší hodnota vypadlého žetonu.“

Poté jsme do obou režimů začlenili další prvky a funkce. Přidali jsme spojence/soupeře řízené hrou, kteří měli plnit funkci posil i prostředků, jak si nahonit další body.

Hero Battles fungují na stejném principu, akorát Luke Skywalker, Darth Vader, Boba Fett a všechny další postavy nejsou pochopitelně tak lehkým oříškem jako obyčejní vojáci. Na druhou stranu získáte za jejich zneškodnění mnohem víc bodů. Z důvodu síly jednotlivých hrdinů a padouchů zjistíte, že nepřátelští vojáci řízení hrou nejsou v Hero Battles až takovou hrozbou. Ovšem v žádném případě neplatí, že byste byli nepřemožitelní, takže určitě neopovrhujte dostupnou materiální podporou ve formě zdraví.

Režimy Battles a Hero Battles lze hrát na všech planetách dostupných ve Star Wars Battlefront, ale v případě Sullustu a Hothu jsme připravili speciálně uzpůsobené mapy. Jim Fagerlund má obzvlášť v oblibě jeden scénář:

„Rád hraji Battles na Sullustu. Čeká tam na vás spousta skvělých okamžiků, bojujete mezi hangáry, scenérii dotváří obrovské AT-AT... A když se tam do sebe pustí Luke a Vader, ihned se vám v mysli vybaví jejich souboje v původní filmové trilogii.“

Doufáme, že po vydání hry 19. listopadu si oblíbíte i režimy Battles a Hero Battles. Pokud rádi soupeříte s přáteli, čekají vás ve Star Wars Battlefront hodiny a hodiny skvělé zábavy.

Zdroj: http://starwars.ea.com/

Star Wars: Battlefront

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
17. 11. 2015
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
6/10

Komentáře