DICE odhalilo herní režimy a mapy do Battlefieldu 1

novinka  17
Martin Šmíd, 21. 9. 2016 15:02
Studio DICE dnes odhalilo, jaké mapy a herní režimy si budete moci zahrát během vydání akční hry Battlefield 1, která bude dostupná v říjnu pro konzole PlayStation 4 a Xbox One. Pokud se chcete o herních režimech a mapách dozvědět více, můžete níže v novince, kde přikládáme oficiální popis i fanouškovské video, které se nově odhalenému obsahu věnuje.

Herní režimy

CONQUEST
Conquest, těšící se u fanoušků Battlefieldu dlouhodobě největší oblibě, je režim obrovského rozsahu určený až pro 64 hráčů, kteří bojují o obsazení základních kontrolních bodů. Conquest dává prostor velkým pěším armádám, menší vojenské technice i obřím, hrůzyplným válečným strojům, a ve vzájemném souladu se v něm tak uplatní všechny elementy totální války, kterou série Battlefield proslula.

DOMINATION
Domination nabízí svižné pěchotní boje tradičně v uzavřených prostorech. Připomíná sevřenější, soustředěnější verzi Conquestu a stojí také na principu plnění strategických cílů. Připravte si brokovnici a naostřete čepele – v módu Domination si se svými protivníky budete vzájemně hledět do očí.

REŽIM RUSH
Dělostřelectvo a spojaři hráli během první světové války klíčovou úlohu a v režimu Rush budete s oběma v úzkém kontaktu. Útočící oddíly budou mít za úkol zničit telegrafní stanoviště obránců, kteří jejich prostřednictvím naopak nařizují dělostřelecké útoky. Obránci musí snahy útočníků kazit likvidací položených výbušnin, ale pokud dojde ke zničení telegrafních stanovišť, musí se obránci přesunout do jiného sektoru. Útočníci zaznamenají vítězství, pokud dojde ke zničení všech telegrafních stanovišť ve všech sektorech. Obránci zvítězí, jestliže donutí útočníky vyčerpat všechny posily nebo když budou mít po vypršení časového limitu minimálně jedno telegrafní stanoviště.

WAR PIGEONS
V době první světové války byly komunikační systémy stále ještě nespolehlivé a vojska využívala při doručování zpráv psy a poštovní holuby. V režimu War Pigeons se soupeřící strany pokoušejí pomocí vzkazů posílaných právě poštovními holuby přivolat dělostřeleckou podporu proti nepříteli. Na začátku hry je někde na mapě umístěna schránka s poštovním holubem. Najděte holuba dřív než nepřítel a odneste ho na bezpečné místo do otevřeného prostoru. Připravte vzkaz se žádostí o dělostřeleckou podporu a odešlete ho. Po nějaké době po úspěšném odeslání zprávy se proti nepříteli spustí dělostřelecká palba.

TEAM DEATHMATCH
První světová válka v mnoha ohledech znamenala převrat v moderním válečnictví, ale konečný cíl zůstává vždy tentýž: způsobit nepříteli co největší škody a donutit ho ke kapitulaci. Týmový Deathmatch stojí právě na tomto děsivě jednoduchém principu pěchotního boje: zabij, nebo budeš zabit. V tomto módu se v otevřeném boji střetnete s nepřátelským týmem a vaším úkolem bude eliminovat co nejvíc nepřátel a ochránit před stejným osudem sebe i spolubojovníky. V pravidelných intervalech se na mapě objeví balíček s extra účinnou zbraní elitní třídy. Pokud se k němu dostanete, vaše palebná síla rázem naroste. Vítězem se stává tým, který nepříteli způsobí větší škody. V případě uplynutí času vyhrává ten, komu se podařilo zabít co nejvíc nepřátel.

HERNÍ REŽIM OPERATIONS
Operations hráče provede přes vícero map, propojených na základě skutečných souvislostí z první světové války. Chceme hráčům nabídnout prvotřídní herní zážitek s velkým důrazem na týmovou souhru a intenzivní boje z frontových linií. Přidáním tohoto meta rozměru a rozložením bojové akce na více zajímavých míst, které se liší vizuální podobou i herními podmínkami, dodáme bitvám v Battlefieldu 1 skutečně nevídaný rozsah a variabilitu. Můžete například vyhrát na první z map, přesunete se na další a na horizontu potom uvidíte obrysy mapy, na které jste právě dobojovali.

Režim Operations: Ofenzíva
Pokud jste v roli útočníka, uslyšíte ve chvíli, kdy je vydán rozkaz k provedení útoku na nepřítele, zahvízdání velícího důstojníka. Po boku spolubojovníků na povel vyrazíte proti nepřátelským obranným pozicím, ať už pěšky, v tanku, v letadle nebo na koni.

Útočníci si započítají celkové vítězství, jestliže se jim podaří obsadit všechny sektory až do posledního na poslední mapě.

Základním úkolem útočníků je obsadit celý sektor, o který se právě bojuje, a to dobytím a zajištěním všech obranných pozic. Jakmile je tohoto cíle dosaženo, obránci ustoupí do dalšího sektoru a opět se seskupí k obraně. Jednotlivé herní sektory se budou významně lišit herním tempem i celkovou charakteristikou a nabídnou různý počet kontrolních bodů v různém rozložení v různých terénních variantách.

Režim Operations: Defenzíva
Obránci, jakmile uslyší signál ohlašující blížící se útok, připraví svoje obranné pozice v zákopech. Blížící se protivníky budete moci přivítat smrtonosnými salvami z děl a lafetovaných kulometů. Obráncům se připíše celkové vítězství, pokud zabijí tolik vojáků, že soupeřící tým už nebude mít žádné další posily.

Naším záměrem je nabídnout herní zážitek, který nebude omezen krátkým časovým úsekem, ale potrvá třeba i celou hodinu. Skutečně intenzivní a přesvědčivou bojovou akci pro hráče, kteří se chtějí cele ponořit do atmosféry světové války a zažít pocit reálného propojení jednotlivých bojových fází. Tento způsob vedení boje, stojící na základním principu posouvání, prolamování a bránění frontových linií, podle nás ducha první světové války vyjadřuje nejlépe. Útočníci musí obsadit nové území a posunout svoji frontovou linii, zatímco obránci usilují o udržení svých pozic. Pokud obránci svoje území neudrží, hra nekončí: po ústupu se seskupí na jiné mapě a útočníci pokračují v náporu. Dílčí území mohou sice padnout do rukou nepřítele, ale hráči s podporou těžkých zbraní mohou bitvu ještě zvrátit ve svůj prospěch.

Mapy během startu

BALLROOM BLITZ
Zapojte se do posledních ofenzivních operací u řeky Mázy roku 1918. Urputné boje v zákopech kontrastují se scénou, která si uchovává něco z krásy jako z jiného světa. Majestátní francouzský zámek, ještě nedávno sídlo důstojníků za zadními liniemi, se stává dějištěm střetu tanků a plamenometů. Všechny lustry se divoce rozkývají, když americké síly spustí palbu ve snaze probojovat se k železničnímu uzlu na okraji mapy.

ST. QUENTIN SCAR
Masivní bitva na válkou zjizvených bojištích severní Francie. Německá armáda v průběhu rozsáhlé ofenzívy vynaloží veškeré dostupné prostředky na prolomení britských linií. Připravte se na průchod zákopy v oblasti St. Quentin, kde vás čekají boje zkázonosných rozměrů. Buďte první vojákem, který překoná opevněné linie a zahájí útok na válkou prozatím nedotčenou vesnici Travecy.

ARGONNE FOREST
Ve stinných hlubinách Argonnského lesa se odehrají jedny z nejbrutálnějších bojů muže proti muži v Battlefieldu 1. Les je světem sám o sobě a skrývá mnoho míst ideálních k plánování ďábelských lstí, bludiště bunkrů a kulometná hnízda. O vítězi, který se stane pánem lesa, rozhodnou zbroušené rýče, polní děla a vojáci, kteří plní bunkry plynem. Kdo přežije peklo těchto pěchotních bojů, stává se hrdinou.

FAO FORTRESS
Zúčastněte se jedné z prvních obojživelných operací první světové války, během které se britské síly pokoušely zajistit surovinová ložiska na poloostrově Al-Faw. Přístupový bod je střežen obrovskou pevností Fao, která se nevzdá bez boje. Čeká vás rozmanitý terén včetně blat, písečných dun, mostů a mělkých zátok. V poslední fázi se boj přesune do samotné pevnosti. Začíná bitva o palivo. A obrovská bitevní loď je nenasytná.

SUEZ
Boj o ovládnutí nejdůležitější zásobovací trasy první světové války. Turci zde dokázali zdánlivě nemožné – překročili sinajskou poušť a pokusili se průplav dobýt pro sebe. Rozšiřte řady bojujících na březích velkolepého vodního díla a využívejte ve své taktice písečných dun. Rozdrťte pomocí polních děl a minometů vratkou obranu nepřátel a postupujte kolem města Kantara dál, kde začíná nekonečná poušť.

SINAJSKÁ POUŠŤ
Rozpoutejte totální válku na vyprahlém bojišti Sinajské pouště východně od Al-Jafaru. Ať už se pustíte do přestřelek v uličkách vesnice Bir el Mazar nebo do stíhacích soubojů nad majestátními útesy, budete muset do svých taktických kalkulací zahrnout i velké písečné duny. Když budete přicházet o poslední naději, dorazí na místo posily v podobě válečného obra – pouštím pískem se na bojiště přiřítí smrtící obrněný vlak.

AMIENS
Ničivý střet uprostřed majestátního města. Bojujte na ulicích a náměstích francouzského Amiensu v průběhu německé jarní ofenzivy. V zasypaných uličkách, u soudní budovy a v okolí mostů a železniční trati se budou odehrávat tvrdé boje mezi britskými a německými jednotkami o ovládnutí středu města.

MONTE GRAPPA
Zúčastněte se jedné z posledních bitev, které se odehrávaly pod vrcholky alpského předhůří. Boje vysoko mezi oblaky o získání kontroly nad horskými pevnostmi jsou výzvou i pro ty nejhouževnatější z vojáků. K zastavení nepřátel, postupujících zvolna po horském svahu, můžete využít obrovská pevnostní děla. V průběhu zuřivých bojů se zdá, že má rakousko-uherská armáda navrch, ale italské jednotky jsou odhodlány se nevzdat, dokud nedobudou zpátky, co je jejich.

MPIRE’S EDGE
U jaderského pobřeží se odehrává lítá bitva na život a na smrt o ovládnutí důležitého území. Skalnaté, dobře opevněné břehy se stanou bojištěm, na kterém se císařství brání obležení. Vlny a bitevní lodě neustávají v náporu na italské pobřeží a kdysi půvabná středomořská vesnice je mechanizovanou válkou změněna k nepoznání.

ZDARMA V PROSINCI: GIANT’S SHADOW
Připravte se na nasazení v bitvě u Selle v chladném podzimu roku 1918. Boje se ze zákopů přesouvají do otevřeného prostoru a na bojiště dopadá stín obrovské zřícené vzducholodě. Britské síly prorazily Hindenburgovu linii a jsou na pochodu směrem k důležitému železničnímu uzlu. Ve volné krajině a u říčních břehů podél železniční tratě Cateu-Wassigny se odehrávají líté střety pěchoty a tanků a situaci na bojišti může každou chvíli zvrátit příjezd obrněného vlaku. Giant’s Shadow bude součástí prosincové bezplatné aktualizace pro Battlefield 1.

Zdroj: Tisková zpráva

Battlefield 1

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
21. 10. 2016
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře