Bungie odhalilo zajímavé novinky a změny v Destiny: The Taken King

novinka  21
Martin Šmíd, 20. 8. 2015 0:14
Studio Bungie se pomalu připravuje do druhého roku akční hry Destiny, který odstartuje velkým rozšířením The Taken King. S ním přijde i celá řada změn a novinek skrze velký update, některé odhalil dnešní stream, na který se můžete podívat níže v novince.

Levelování postavy
Levelování je nově formou klasického eXPení. XPčka získáváte za odehrané mise, plnění úkolů nebo prosté zabíjení nepřátel. Čím větší budete mít level, tím se odemknou lepší zbraně a oblečení. Light ovšem nezmizelo, protože jde o samostatný level, který je průměrem statistik zbraní a oblečení. Dá se předpokládat, že v raidech případně Trials of Osiris bude možné získat to nejlepší vybavení, které v průměru udělá největší light a tím stanoví i odolnost a sílu dané postavy.

Bounties a úkoly
The Taken King nabídne desítky nových bounty, které se budete moci vydat plnit. Novinkou je, že si právě plněné bounty můžete připnout na Ghosta, takže s jeho vyvoláním vidíte i postup. Nemusíte se složitě hrabat v inventáři, jako tomu bylo doposud, což se hodí hlavně v multiplayeru. Pokud nějakou bounty splníte, můžete si ji rovnou odkliknout v menu, nemusíte se vracet na Tower. Přítomny budou i propracovanější úkoly, za které budou pěkné odměny, ať už zbraně, tak upgrady a tak dále.

Level 25 Boost
Když si koupíte The Taken King a vytvoříte si novou postavu, u pošťáka naleznete speciální předmět Spark of Light, díky němuž můžete skočit hned na level 25, čímž si zpřístupníte i mise z The Taken King. Je jasné, že toto bude určeno hlavně naprostým nováčkům.

Speaker
U této trochu opomíjené postavy bude pořád možné vyměňovat materiál, ale rovněž nakupovat nové pláště a nově i Ghosty s několika vlastnostmi. Novinkou je ovšem i to, že pláště a náramky pro postavy už nejsou jen pro parádu, ale mají vlastní schopnosti, které si musíte následně tuněním odemknout.

Sbírka Emblémů/barev/lodí
Na Toweru bude speciální místo, kde uvidíte svoji kolekci emblémů, barev a lodí, takže budete přesně vědět, jaký vám chybí. Pokud už nějaký emblém, barvu nebo loď získáte a následně smažete, aby vám nezabírala místo v inventáři, přes kolekci ji budete moci znovu získat.

Frakce
Pokud už jste v prvním roce u nějaké frakce, o nahrané levely samozřejmě nepřijdete. Zajímavostí je, že nadbytečný materiál budete moci darovat frakci a získat tak reputaci, navíc když si uděláte u frakce nějakou pozici, získáte následně úkol po jehož splnění čeká nějaká ta lákavá odměna.

Cryptarch
Tato nejvíce lakomá postava, jaká se v Destiny objevila, neprošla moc velkou proměnou, jen nově bude možné u ní kupovat legendární engramy, z nichž budou padat legendární věci, ale také je šance na nějakou tu exotiku.

Legendární marky
Vanguard a Crucible marky budou převedeny na společnou měnu – Legendární marky. Těch bude možné mít u sebe 200, ale nebude stanoven strop na týden, takže po jejich utracení můžete získat v jednom týdnu dalších 200.

Kolekce s exotikami
Na Toweru bude i speciální terminál, kde uvidíte všechny nalezené exotické předměty, ať už jde o části oblečení nebo zbraně. Pokud nějakou exotiku seberete, už k ní budete mít plánek a je tedy možnost si ji za poplatek znovu koupit. Některé exotiky bude možné předělat rovnou na jejich novou verzi, která ovšem nebude jen silnější, ale rovněž bude mít jiné perky. Je ovšem nutné zdůraznit, že ne všechny exotiky bude možné upgradovat.

 

Crucible bounties
Každý týden budete moci splnit v PvP režimu 5 náhodně stanovených bounty. Pokud je splníte, dostanete poslední, která vám dá odměnu podobnou té, která padá v Nightfallu. Shaxx bude mít kromě bounty i speciální Ghosty, díky nimž si můžete následně zlepšit schopnosti a získat různé bonusy.

 

Vault
Místo, kam si schováváte svoje pracně nasbírané zbraně. V posledních měsících už přestal stávající Vault stačit, proto je určitě příjemné, že bude zdvojnásoben. 72 míst pro zbraně, 72 míst pro oblečení a 36 pro předměty.

Meč
Ve hře se objeví i meč pro Warlocka, bude možné ho získat za splnění speciálního úkolu.

Gunsmith

Tato postava nebude už jen prodávat slabé zbraně, ale budete si moci u něj zapůjčit speciální testovací zbraně a pomocí nich u něj levelovat, za což bude možné následně si objednat nějakou legendární silnou zbraň od jednoho ze tří výrobců. Každý týden se nabídka zbraní bude obměňovat.

Infusion systém
Vývojáři připravili pro legendární zbraně speciální Infusion systém. Díky němu budete moci ze slabší legendární zbraně udělat silnější přidáním speciálního boostu tím, že rozeberete silnější zbraň, která se vám ale tolik nelíbí a stejně byste ji třeba rozebrali. Nyní bude mít využití k boostu jiných zbraní, které se vám budou líbit a chtěli byste je mít silnější. 

Záznam streamu

Příští týden proběhne další stream, který bude zaměřen na novou lokaci Dreadnaught, o týden později pak vývojáři odhalí nový raid pro šest hráčů. 

Zdroj: Planet Destiny

Destiny Expansion: The Taken King

ps4ps3x360xone
Activision, Bungie
Datum vydání hry:
15. 9. 2015
KARTA HRY
9/10

Komentáře