Nové informace o hře Mafia: Definitive Edition

novinka  15
Martin Šmíd, 24. 6. 2020 15:02
První Mafie má u nás kultovní status a jde zároveň mezi českými hráči o jednu z nejoblíbenějších her, na níž nedají dopustit. Není divu, že se velká pozornost věnuje jejímu remaku Mafia: Definitive Edition, který vytváří studio Hanga 13 a měl by vyjít už 28. srpna letošního roku pro PC a konzole současné generace PlayStation 4 a Xbox One. Zatím jsme o remaku moc konkrétních informací neměli, ale nyní se o něm rozpovídal pro server USgamer režisér Haden Blackman.

A začít můžeme rovnou u příběhu, který bude v remaku oproti originálu rozšířen. Hlavně tedy budou mít více prostoru některé z vedlejších postav. Třeba Sára, přítelkyně hlavního hrdiny Tommyho Angela. „Vezměte si třeba Sáru, která neměla v originále moc prostoru, ačkoliv je srdcem toho, proč Tommy dělá to, co dělá. Na začátku se dozvíte, že se snaží z mafiánského života uniknout a dělá to pro svoji rodinu. Chtěli jsme, aby hráč byl obeznámen s tím, co se snaží chránit. Chtěli jsme tedy, aby Sára měla více prostoru ve hře,“ říká Haden Blackman s tím, že nejde jen o Sáru. Více prostoru dostane i Paulie a Sam a hráči se dozvědí více i o válce mezi Salierim a Morellem.

Dále jsme se z rozhovoru dozvěděli, že vývojáři upravili některé z misí, aby byly zábavnější a svěží, no a pro doplnění příběhu přidali některé nové. No a tady se dostáváme pomalu k hratelnosti. Ta v původní Mafii už dnes působí značně zastarale, čemuž se nejde divit, takže vývojáři ji značně modernizovali. Jako základ byl použit soubojový systém ze třetího dílu využívající krycí systém, ale následně ho vývojáři upravili, aby více odpovídal pomalejší akci originálu. To je dáno hlavně tím, že Tommy podle vývojářů není žádný voják jako Lincoln, navíc během soubojů má záležet na každé kulce.  

No a Mafia: Definitive Edition má mít i různá nastavení, aby si ji mohl užít jak nováček, který je odkojený moderními akcemi, tak fanoušek originálu. Nebavíme se nyní jen o nastavení obtížnosti, ale i jízdního modelu (výběr mezi arkádou a simulací) nebo chování policie. Bude možné nastavit, aby vás naháněla za každý přestupek, nebo aby byla daleko benevolentnější. To je myslím dobré rozhodnutí, díky čemuž si hru bude moci užít naprosto každý. 

Hra Mafia: Definitive Edition u nás vyjde s kompletní českou lokalizací. To znamená, že nebude obsahovat jen české titulky, ale také český dabing. Ten bude nově nahraný a více podrobností se o něm dozvíme už v brzké době. 

Zdroj: usgamer

Mafia: Definitive Edition

ps4xone
2K Games, Hangar13
Datum vydání hry:
25. 9. 2020
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
7/10

Komentáře