Medieval Moves: Deadmund's Quest

preview  1
Ondřej Krhutek, 22. 6. 2011 22:15
Sony na své E3 tiskové konferenci oznámila několik her a konečně odhalila roušku tajemství nad konzolí Playstation Vita. Jedním z překvapení večera byla hra Medieval Moves: Deadmund's Quest pro Playstation Move. Sice jsme čekali, že nějaká nová hra pro Playstation Move bude odhalena, ale nečekali jsme, že se nebude jednat o další soubor hříček, kterými nás Sony v posledních měsících zaplavovala. Co čekat od jedné z nejslibnějších her pro Playstation Move, na to by vám mělo odpovědět naše preview.

Když se podíváte na název, tak se vám určitě vybaví populární série MediEvil, kterou také vlastní Sony. Navíc hlavní hrdina má dost společného s tím z nově oznámené hry Medieval Moves. Jak nám ale Sony po prezentaci oznámila, nejedná se o hry zasazené do stejného univerza. Obě mají vlastní, ačkoliv jsou si podobné jako vejce vejci. To jen na začátek, abyste si nemysleli, že Medieval Moves je pokračování populární série MediEvil. Možná i na to jednou dojde, ale bohužel nyní není na pořadu dne.

Samozřejmě to první, co vás asi bude zajímat, tak je příběh. Ten se točí kolem zlého čaroděje jménem Morgrimm, který chce převzít království a přilehlé pozemky, kterému vládne princ Edmund. Vyšle tak do království hordu kostlivců, aby zabrali vše, co jen jde, a pozabíjeli vše živé. Jak se ale princ Edmund rozhodne zlému čaroději postavit, změní se také na kostru, která se jmenuje Deadmund. Naštěstí pořád bude chtít porazit zlého čaroděje a v celém království nastolit pořádek a mír. Příběh je tedy klasické fantasy, v tomto případě hodně lineární, ale to rozhodně nemusí být na škodu. Tak trochu ujetou středověkou akci jsme tu už dlouho neměli. Navíc když se k tomu přidá právě podpora pro Playstation Move, mohlo by jít o něco naprosto jedinečného.

Na ovládání přes Playstation Move hra staví. Jedná se o akční FPS hru, ve které chodíte po světě a masakrujete kostry, které se vám postaví do cesty. Nepřátel bude hodně a abyste je porazili, tak budete mít hned tři zbraně, které můžete používat. Protože se jedná o středověkou řežbu, určitě nebude chybět meč. Podle prvních dojmů se meč pohybuje přesně tak, jak pohybujete rukou a ovladačem Playstation Move. Není patrná žádná odezva, takže snímání je skutečně 1:1. Díky tomu se nabízí hned několik druhů úderů mečem a můžete i nepřátele mlátit do různých částí těla. Protože ty mrchy jsou docela rychlí, abyste odvrátili nějaký ten úder, budete mít samozřejmě i štít.

Nyní se dostáváme ke zbraním na dálku. Tou první je luk s šípy. Dalo by se říci, že střílení z luku zde funguje naprosto totožně, jako ve hře Sports Champions. Opět tedy musíte nejprve před vystřelením vytáhnout z toulce šíp, který poté na luku napnete a vystřelíte na oběť. Opět zde platí, že ovládání je naprosto precizní a nedělá žádný problém. Do třetice tu jsou hvězdice, které házíte mácháním ovladače Playstation Move do stran. Jedná se o daleko rychlejší zbraň na dálku, než jakou je luk, ale zase o něco méně účinnou. Většinou nepřátelská jednotka potřebuje několik kousků, aby se sesunula k zemi.

Aby si hráči od mlácení nepřátel občas odpočinuli, budou ve hře i nějaké čistě logické pasáže, na které se bude hodit vystřelovací kotva. Playstation Move ovladač navíc budete používat i pro vypití lektvaru nebo udržení rovnováhy na úzké plošince.

Určitě skvělou zprávou je, že na Medieval Moves: Deadmund's Quest pracují vývojáři ze studia Zindagi Games, kteří vytvořili skvělou sportovní hru Sports Champions. Své zkušenosti z této hry přenesli právě do Medieval Moves, což si jde všimnout třeba na vynikajícímu ovládání, které zde funguje naprosto spolehlivě a hlavně přesně.

Medieval Moves: Deadmund's Quest zatím vypadá velmi slibně, ale samozřejmě jsme zatím ze hry viděli příliš málo, abychom mohli vyřknout finální ortel. Na ten ale zase tak moc dlouho čekat nebudete, hra má totiž dorazit na pulty obchodů už na podzim tohoto roku, což je zpráva určitě velmi příjemná. Než vám přineseme recenzi na Medieval Moves: Deadmund's Quest, tak určitě nezapomeňte sledovat naše novinkové zpravodajství, kde se dozvíte další kupu informací.

Medieval Moves: Deadmund’s Quest

ps3
Sony Computer Entertainment, Zindagi Games
Datum vydání hry:
15. 11. 2011
KARTA HRY
8/10

Komentáře