Marvel vs. Capcom 2

preview  4
Martin Šmíd, 1. 5. 2009 20:31
Když vyšla na konzoli Dreamcast bojovka Marvel vs. Capcom 2, jednalo se o menší revoluci. Hra se ihned dostala do povědomí stovek tisíců hráčů, kteří na ni nedají dodnes dopustit. Po nedávném remaku hry Super Street Fighter II Turbo HD Remix se všichni hráči začali ptát, jestli Capcom uvolní na Playstation network a Xbox Live Arcade i tuto klasiku. Verdikt padl až tento týden a my se nyní můžeme podívat na to, co nás v létě tohoto roku čeká.

Playstation Network a Xbox Live Arcade jsou služby, kde se kromě nových her objevují i staré klasiky, které jsou mnohdy hozeny do nového kabátku, aby se hrály ještě lépe než kdy předtím. Dobrým příkladem budiž bojovka Super Street Fighter II Turbo HD Remix, která i přes svoje stáří dokázala znovu zabodovat. Nyní ze stejného studia míří na tyto dvě služby i další klenot - bojovka Marvel vs. Capcom 2, kde si to proti sobě rozdají postavy z těchto dvou světů. Hlavním módem v této hře je pochopitelně hra pro jednoho, ale i dva hráče na jedné obrazovce, kdy procházíte jednotlivé arény, abyste je ovládli. Kromě hry na jedné konzoli bude Marvel vs. Capcom 2 obsahovat novinku v podobě online hry. Technologie, na které běží online režim, je stejná jako u Super Street Fighter II Turbo HD Remix, takže se dočkáme žebříčků nejlepších hráčů i hodnocených či nehodnocených zápasů. Co možná trošku zamrzí, je absence turnajového módu. Snad příště.

Marvel vs. Capcom 2 nám nabídne hru za několik desítek známých charakterů od společností Marvel a Capcom. Na straně Marvelu jsou borci jako Blackheart, Cable, Captain America, Colossus, Cyclops, Doctor Doom, Gambit, Hulk, Iceman, Iron Man, Juggernaut, Magneto, Marrow, Omega Red, Psylocke, Rogue, Sabretooth, Sentinel, Shuma-Gorath, Silver Samurai, Spider-Man, Spiral, Storm, Thanos, Venom, War Machine a Wolverine ve dvou verzích. Na straně Capcomu jsou zase staří známí ze sérií Resident Evil, Street Fighter a další - Akuma, Amingo, Anakaris, B. B. Hood, Cammy, Captain Commando, Charlie, Chun-Li, Dan, Dhalsim, Felicia, Guile, Hayato, Jill Valentine, Jin, Ken, M. Bison, Mega Man, Morrigan, Roll, Ruby Heart, Ryu, Sakura, Servbot, Sonson, Strider Hiryu, T. Bonne a Zangief. Každá z postav má poté nejenom specifický bojový styl, který platí na různé protivníky, ale i unikátní schopnosti, které rozhodují v boji. Jedná se třeba o přivolání pomoci druhou postavou nebo obrovský kanón, který dokáže protivníkovi pořádně pocuchat vlasy.

Co se týče vizuálního zpracování, tak to je až na několik detailů stejné jako v originále. Základem je opět jakési 3D pozadí, před kterým se odehrávají tuhé souboje mezi 2D postavičkami. Capcom si na nich nedal vůbec záležet a nevytvořil je znovu jako u Super Street Fighter II Turbo HD Remix, takže se dočkáme jen kostičkovaných tvarů z originální verze. Je to rozhodně škoda, protože tímto by hra dostala ještě větší hloubku, ale takto je z ní cítit jakási vypočítavost ze strany Capcomu. I přes staré modely postav působí grafická stránka velmi dobrým dojmem i díky vyššímu rozlišení a širokoúhlému zobrazení. Pokud můžeme soudit podle dojmů z hraní této hry, tak je hudební stránka hry nezměněná oproti originálu. Což je ale dobře.

Marvel vs. Capcom 2 má šanci stát se opět výtečnou bojovkou, která navíc za cenu, za níž se bude prodávat, bude stát za vyzkoušení. Kvalit hned na začátku jmenované hry Super Street Fighter II Turbo HD Remix asi bohužel nedosáhne, ale i tak se jedná o reprezentativní bojovku, která vládla trhu před deseti lety. Je jen na vás, jestli $14.99 nebo 1200 MS bodů obětujete.

Marvel vs. Capcom 2

ps3x360ps2dreamcastxbox
Capcom, Backbone Entertainment / Capcom
Datum vydání hry:
18. 11. 2002
KARTA HRY

Komentáře