Vývojář Phantom Blade Zero měl říci, že nikdo nepotřebuje Xbox, studio zareagovalo oficiálním prohlášením - UPDATE

novinka  50
Martin Šmíd, 5. 8. 2024 7:42
Akce Phantom Blade Zero od studia S-Game v současnosti patří mezi nejočekávanější hry, přičemž nedávno během herní výstavy ChinaJoy 2024 jsme se z ní dočkali nových záběrů. Akce se účastnili i vývojáři, kteří měli prezentaci a poskytli i několik rozhovorů. Podle brazilského serveru GamePlaysCassi na vývojáře mířila i otázka ohledně platforem. Když byl dotázán jeden z vývojářů, proč hra není oznámena pro konzole Xbox, měl odpovědět, že nikdo tuto platformu nepotřebuje. Dále pak měl poznamenat, že konzole Xbox nejsou v Asii oblíbené a Microsoft vytvořil ekosystém, pro který je těžké vytvářet hry. Ihned nastala otázka, jestli je to jen názor jednoho z vývojářů, nebo jde o oficiální stanovisko studia S-Game.

Jak se nyní ukázalo, jde o to první. Studio totiž vydalo na sociální síti X reakci, v níž se snaží prohlášení v rozhovoru hasit. „Všimli jsme si, že některá média nedávno tvrdila, že měla rozhovor s nejmenovaným vývojáře studia S-Game během akce Chinajoy, který se vyjadřoval k platformám hry Phantom Blade Zero. Rádi bychom objasnili, že tato údajná prohlášení nereprezentují hodnoty ani kulturu studia S-Game, protože chceme, aby hra byla dostupná všem. I proto jsme nevyloučili žádnou platformu. Usilovně pracujeme, abychom hru dokončili a vydali, a abychom zajistili, že si naši hru bude moci užít co největší množství hráčů při vydání i v budoucnu. Náš tým se těší, že se bude moci brzy podělit o další novinky, a jsme nadšeni, že budeme moci na Gamescom dovézt demoverzi,“ stojí v oficiálním oznámení studia. Hra Phantom Blade Zero zatím nemá stanovené datum vydání. Počítat se s ní má v tuto chvíli pro konzoli PlayStation 5 a PC. 

UPDATE: Původní zprávu jsme podrobili dalšímu zkoumání. Zatím se zdá, že jako první s informací přišel čínský web, který generuje články za pomoci umělé inteligence. Následně informaci přebraly další čínské weby a následně i média po celém světě. Je proto otázka, jestli něco takového vývojář studia S-Game, který nebyl jmenován, skutečně řekl. V tuto chvíli je jisté jen to, že tato jeho odpověď nebyla součást žádného oficiálního rozhovoru. Jestli tedy opravdu tato informace zazněla, v tuto chvíli nejde ověřit. Vývojáři z S-Game ale i v minulosti několikrát prohlásili oficiální cestou, že nemají žádnou smlouvu se Sony o exkluzivitě, takže se hra Phantom Blade Zero může dostat i na další platformy. To ostatně zmínili i v dnešním oznámení. 

Zdroj: TZ

Phantom Blade Zero

ps5
S-Game, S-Game
KARTA HRY

Komentáře