Until Dawn od producentů hororových filmů

novinka  5
Martin Šmíd, 19. 10. 2012 11:45
Během Gamescomu Sony oznámila zajímavě vypadající horor Until Dawn pro Playstation 3 a pohybové ovladače Playstation Move. Dnes bylo oznámeno, legendární nezávislý producent Larry Fessenden a uznávaný filmař Graham Reznick spojili své síly a napsali scénář. Fessenden je slavný autor, jehož práce zahrnuje i oceněné artové hororové filmy Habit, Wendigo, No Telling a The Last Winter, zatímco Reznickovo dílo zahrnuje kritikou velebené I Can See You a The Viewer. Tito dva tvůrci spolupracují na žánru kultovního hororu v rámci Fessendenovy produkční skupiny – společnosti Glass Eye Pix – již téměř třicet let. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst níže.

Hra Until Dawn má všechny prvky, které můžou hráči očekávat od svého oblíbeného hororového filmu: krásné mladé herce, opuštěné místo, úchylného vraha a překvapivé zvraty. Fessenden s Reznickem našlapali scénář Until Dawn tak, že není jen děsivý, ale je zcela věrný žánru hororů pro teenagery díky svým břitkým dialogům a spoustě humoru a sex-appealu.

Larry Fessenden při rozhovoru o jejich práci a úkolech řekl: „Pracovat na počítačové hře představuje na rozdíl od filmu úplně novou a nikoli snadnou výzvu. Nicméně příležitost přenést žánr hororu pro mladé do média, které dokáže hráče skutečně pohltit a kde se hráč reálně stává součástí příběhu, byla jednou z těch, které jsem nemohl odmítnout. Okamžitě jsem pomyslel na partnerství s Reznickem, který je již mnoho let velkým fanouškem videoher a mým častým spolupracovníkem.“

A Reznick pokračoval: „Pracovat s týmem v Supermassive Games byla bomba. Jsou to chlápci, kteří přistupují k videohrám stejně, jako my přistupujeme ke strašidelným filmům, s opravdovou láskou k možnostem tohoto žánru. Vím, že hráči budou hru Until Dawn milovat – dosud nikdy nehráli nic takového.“

Fessendenův příspěvek světu hororů byl oceněn v roce 2011, kdy byl uveden do síně slávy "Fangoria Hall of Fame" a byl oceněn britským časopisem Total Film jako ‘Icon of Horror’ na filmovém festivalu Frightfest. V současné době pracuje na postprodukci svého nového díla, filmu Beneath. Reznick, kterého New York Times prohlásily za „báječného nového filmaře“ nyní ohlásil nový filmový projekt v žánru science fiction, The Designer, thriller odehrávající se ve světě videoher.

Zdroj: Tisková zpráva, Sony Czech

Until Dawn

ps4
SCEE, Supermassive Games
Datum vydání hry:
28. 8. 2015
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře