Tvůrci LA Noire mají připravovat thriller ze 40. let s názvem Sowden House - UPDATE

novinka  2
Martin Šmíd, 7. 7. 2024 12:35
Zdá se, že jsme se dočkali v posledních hodinách odhalení nové hry, na níž pracují autoři LA Noire. Má jít o psychologický thriller zasazený do Los Angeles 40. let 20. století, který se má jmenovat Sowden House. S touto informací přišla na svém instagramovém profilu skladatelka a hudební producentka Freyja Garbett, která má na projektu spolupracovat. „Tento projekt je obrovský a stále se mi odhaluje. Nikdy jsem si nemyslela, že budu psát hudbu pro videohru, ale jsem za tuto příležitost vděčná," dodala.

Zatím bohužel nevíme, jestli hra bude mít nějakou spojitost s LA Noire. Internetoví detektivové už zjistili, že Sowden House byl domov doktora George Hodela, jenž byl podezřelý z vraždy Elizabeth Shortové (Black Dahlia). To je něco, co má s LA Noire spojitost. Studio Team Bondi, které za hrou LA Noire stálo, bylo zavřeno v roce 2011, ale vzápětí vývojáři založili nové studio Video Games Deluxe. To následně pracovalo na hře L.A. Noire: The V.R. Case files. V roce 2020 studio uvedlo na LinkedIn, že pracuje na nějaké neoznámené hře pro VR ve spolupráci s Rockstarem. Bohužel nevíme, jestli Sowden House je tento VR projekt nebo něco jiného. Musíme počkat na oznámení. 

UPDATE: Studio Video Games Deluxe vydalo k objevu prohlášení. „Pracujeme exkluzivně na projektech pro Rockstar Games. Pro VR projekt, na kterém jsme před několika lety pracovali, jsme si objednali hudbu od místní skladatelky Freyji Garbett. Vycházel z případu z LA Noire, který se nedostal do hry, šlo spíše o technické demo. Netušíme, jestli se k tomuto projektu někdy vrátíme, ale rozhodli jsme se dokončit zakázku na hudbu, abychom podpořili místní skladatele," stojí v oznámení. Ze hry tedy nakonec nic nebude. Dá se předpokládat, že studio Video Games Deluxe v současnosti pomáhá Rockstaru s hrou Grand Theft Auto 6. Možná ale pracuje i na nějakém vlastním projektu. O něm ale zatím nic nevíme. 

Zdroj: VGC

Komentáře