Sony oznámila strategické partnerství se společností NCSOFT

novinka  25
Martin Šmíd, 28. 11. 2023 17:33
Sony Interactive Entertainment dnes odpoledne oznámila strategické partnerství s korejskou společností NCSOFT, která je známá především pro své úspěšné MMO hry jako Lineage, AION, Blade & Soul a Guild Wars. Obě společnosti si od toho slibují globální spolupráci v různých oblastech. „Partnerství se společností NCSOFT rozvíjí naši strategii expandovat za hranice konzolí a rozšířit záběr PlayStationu na další publikum," řekl Jim Ryan, prezident a generální ředitel společnosti SIE, který naznačil, že by se partnerství mohlo týkat i mobilního trhu. „Stejně jako SIE sdílí NCSOFT podobnou vizi vytváření vysoce kvalitních a zábavních zážitků pro hráče po celém světě a jsme nadšeni, že společně můžeme spolupracovat na dalším posouvání hranic her." Další podrobnosti oznámeny nebyly, ale dříve se spekulovalo, že PlayStation ve spolupráci s NCSOFT připravuje MMO hru z univerza Horizon. Jestli tomu skutečně je, zatím nevíme.

Společnost NCSOFT v současnosti připravuje hned několik her pro PC a konzole, mezi nimiž je i příběhová akční hra s pracovním názvem Project M. 

Sony se v poslední době začala zaměřovat na podporu korejských společností. Koncem minulého týdne studio Shift Up oznámilo, že podepsalo vydavatelskou dohodu se Sony Interactive Entertainment, a to ohledně akční hry Stellar Blade, která je v přípravě exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. Ta měla původně vyjít letos, ale nakonec byla odložena. Shift Up se po podepsání smlouvy stalo prvním korejským second-party studiem PlayStationu.


Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře