Raid Wrath of the Machine v Destiny: Rise of Iron dostal druhou výzvu – Aksise

novinka  13
Martin Šmíd, 8. 11. 2016 23:48
V minulém týdnu vývojáři z Bungie spustili první výzvu v novém raidu Wrath of the Machine v Destiny: Rise of Iron, která spočívala v zabití prvního bosse Vosika určitým způsobem. Dnes podobnou výzvu dostal i závěrečný boss Aksis, a asi málokoho překvapí, že jde o opravdu náročnou záležitost, zvláště pro méně sehrané týmy. Pokud se chcete dozvědět, jak bosse na výzvu porazit a získat tak speciální ornament a hlavně nový emblém, můžete zamířit níže.

Celé střetnutí se oproti normálnímu projití liší tím, že hráči, kteří získají Empower, si musejí hlídat nejen místo, kam se portuje boss, ale i speciálně vyznačená místa na mapě, do nichž se snaží v první části dostat servitoři. V moment, kdy se boss teleportuje po zničení štítu SIVA bombami, tak začne z jednoho takového místa vyzařovat červená záře, do níž musí jeden hráč obdařený Empowerem okamžitě, ale opravdu okamžitě skočit, a až následně musí druhý hráč omráčit bosse. Ten si ale pochopitelně na něj může rovnou vyskákat a vyčkat, až jeho kolega vloží Empower do místa na podlaze. Vše musí proběhnout naprosto bleskově, jinak dojde k selhání. A to je ten největší problém, si vše dobře načasovat a zjistit, kam si přesně stoupnout, aby bylo možné pokrýt jak port bosse, tak svítící plošinku. Tento postup opakujte při každém portu bosse, během jednoho kola se boss portuje třikrát!


Výzva je zrádná i v tom, že nesmí žádný z členů týmu chybovat, protože pokud se třeba ve druhém kole Empower nevloží, nebo se neomráčí boss, automaticky je výzva v tahu a musí se začít od začátku. Je dobré si rovněž uvědomit, že když se boss portuje řekněme na pravou stranu, na té samé už nebude svítit podlaha. Vždy bude na středu, případně na levé straně. Pokud se boss portuje na dolní nebo vrchní střed, nikdy nebude podlaha svítit uprostřed, jak si můžete všimnout v tabulce níže.

Kdy výzva selže?
- Když hráč nedá Empower do podlahy
- Když se přeruší sekvence neomráčením bosse
- Při jednom z pokusů se nám stalo, že během portu dostal od nás boss v závěru menší poškození, které ale stačilo, aby se na dodělání z plošinky rovnou portnul na střed. Bohužel se tím výzva nesplnila.

Rady
- Největší poškození dáváte se Scorch kanóny, ale také voidovými nebo solárními meči, pokud si pod bosse dáváte bublinu na weapon.
- Když vložíte Empower do podlahy, všem se automaticky doplní superka, takže luky i bubliny můžete házet i na první nebo druhé portnutí bosse pro maximální poškození.
- Nejlepší je, když stojíte na pravé, levé straně i středu hned u případných svítících plošinek a ostatní hráči hned hlásí, kam se boss portoval. Lepší je, když všichni hráči sledují, jestli plošinky nesvítí, a jeden hráč po oznámení, kde boss je, běží na něj.
- Hráč na pravé straně pokrývá teleportační bod na pravé straně i plošinku na pravé straně, hráč na levé straně pokrývá teleportační bod na levé straně a plošinku na levé straně, hráč na středu pokrývá jednak zadní střed, ale také přední, a rovněž případně svítící plošinku vzadu. Hráč uprostřed to má k bossovi nejdále, takže je dobré, když sleduje dění před sebou, aby na případný port bosse dolů byl připraven, a až po oznámení jiné pozice bosse se otočí a zjišťuje, jestli za ním svítí plošinka.
- S dobrým poškozením není problém dát bosse dolů na dvě kola, tedy šest portů. Čím více kol, tím je pochopitelně větší šance, že se něco pokazí. Třeba že selže komunikace.
- Když házíte na bosse sedmou a tím pádem i poslední SIVA bombu, je dobré chvilku počkat, aby se členové týmu s Empowerem dostali na svá místa.

Zdroj: Konzolista.cz

Destiny Expansion: Rise of Iron

ps4xone
Activision, Bungie
Datum vydání hry:
20. 9. 2016
KARTA HRY
8/10

Komentáře