PS3 Firmware 2.70 je venku - UPDATE

novinka  36
Martin Šmíd, 2. 4. 2009 10:17
Několik týdnů spekulovaný Playstation 3 Firmware 2.70 je konečně venku a tak se můžeme podívat, co že nám vůbec přinesl nového. Firmware 2.70 především zlepšuje možnosti online komunikace a vašeho listu s přáteli. Drobnou změnou je řazení offline přátel, kteří se neseřazují podle abecedy, ale podle toho, kdy byli naposledy online. Dále ve vašem Friends listu naleznete jednu novou položku. Je jím Text Chat, který vám umožní spustit celkem přehlednou chatovací místnost, kam můžete pozvat i své kamarády. Do této místnosti se později dostanete i ze hry, takže budete s kamarády neustále ve spojení. Dále byl zvýšen limit pro odeslané soubory. Doposud jste mohli posílat soubory o velikosti 1MB. Nyní už můžete posílat soubory o velikosti 3MB. To bychom měli pro zatím vše. Snad se dočkáme brzy i Firmwaru 3.00, který jistě přinese daleko zásadnější změny.

Konverzace v textovém režimu: Aktualizace ulehčuje textovou konverzaci: stačí nastavit místnost (chat room), vybrat si kohokoli ze seznamu přátel a pozvat je ke konverzaci – v rohu jejich obrazovky se objeví ikona, která je pozve do konverzační místnosti. Až 16 lidí může konverzovat v jedné místnosti pomocí ovladače, připojené klávesnice nebo bezdrátové klávesnice. Konverzaci můžete zahájit dokonce i během hry.

Funkce Dynamic Normaliser pro hudbu: Určitě se vám stává, že při prudkém zvýšení hlasitosti hudby během přehrávání skladeb ze seznamu pro přehrávání můžete vyskočit z kůže. Díky funkci Dynamic Normaliser se to už nestane. Novinka snižuje rozdíl v hlasitosti jednotlivých skladeb a zpříjemňuje zážitek z poslechu hudby.

Lepší kontrola nad připojením k síti Internet: Chcete se dozvědět víc o hře, kterou jste si právě stáhli? Stačí najít její ikonu a zvolit vyhledávání na Internetu (‘Internet Search’) – konzole vás okamžitě přepne do on-line režimu, kde zahájí vyhledávání. Aktualizace s označením 2.70 vám umožní i kopírovat a připojovat text z internetového prohlížeče, jakož i zasílat zprávy s přílohami do velikosti až 3 MB.

Jazykové opravy: Pokud jste Polák, Řek, Čech, Slovák nebo Turek, určitě se vám aktualizace systémového software verze 2.70 zalíbí ještě víc: upravuje doplňkové nastavení vašeho internetového prohlížeče, které umožní správně zobrazovat kompletně všechny znaky z vaší národní abecedy.

Zdroj: Vlastní

Komentáře