První podrobnosti o South Park: The Game

novinka  12
Martin Šmíd, 3. 12. 2011 2:21
V týdnu magazín Game Informer odhalil hru South Park: The Game, na které pracuje zkušené studio Obsidian Entertainment ve spolupráci s herním vydavatelem THQ. Nyní se na internetu objevilo několik zajímavých informací, o které se s vámi samozřejmě nyní podělíme. Doufejme, že v brzké době jich bude daleko více, také by je mohl doprovodit i nějaký ten obrázek a trailer, abychom věděli, jak hra bude ve skutečnosti vypadat.

Skvělou zprávou určitě je, že na vývoj hry dohlíží autoři seriálu Trey Parker a Matt Stone. Díky tomu nebude ve hře chybět pro seriál charakteristický humor, navíc vývojáři chtějí parodovat spoustu současných her. Tvůrci seriálu si navíc myslí, že RPG žánr je ten, který jejich dílku sluší nejvíce. Možná i z toho důvodu nebudou přítomny skákací pasáže. Zajímavostí určitě je, že Obsidiani použili pro hru jako základ engine, který jste mohli vidět třeba v Dungeon Siege 3. Hra si ovšem udrží svůj jedinečný styl a některé scény budou ve 2D, jak to mají fanoušci rádi.

Hrát budete jako nový kluk, který se objeví ve městě. Hned se zúčastníte RPG hry, kterou pořádají zdejší děti, ale rozroste se až do velkého dobrodružství. První, kdo vás přivítá, bude Eric Cartman, u kterého si budete muset vybrat třídu postavy. Bude jich pět - wizard, paladin, adventurer, rogue a netradiční třída tvořená Cartmanem, ale bližší info zatím není. Co se týče ještě hlavní postavy, tak ta bude mít mobilní telefon, který slouží jako hlavní menu. V něm uvidíte důležité informace, ale bude v něm i facebook, abyste viděli, jaké kamarády zrovna máte a do jaké frakce patří další postavy.

Bojový styl je podobný jako ve hrách Paper Mario a the Mario & Luigi. Pokud tak hráč jako první zahájí útok, jako první sekne. Stejně tak je na tom krytí, které je třeba citlivě načasovat tak, abyste odrazili útok nepřítele. Existuje docela dost zbraní na krátkou vzdálenost, jako meče, tak i na dálku a samozřejmě nebude chybět ani kouzlení. Kritický zásah, peněžité odměny, zkušenosti a hromada dalších věcí jsou ve hře přítomné. Jako třeba ve Final Fantasy si můžete své zbraně rozšířit o různý materiál se schopnostmi, jako je oheň, jed nebo elektřina. Vývojáři rovněž slibují, že bude spousta sběratelských předmětů, které budou ukryty po celé hře na skrytých místech.
Zdroj: neogaf

South Park: The Stick of Truth

ps4ps3x360xonensw
Ubisoft, Obsidian Entertainment
Datum vydání hry:
4. 3. 2014
Žánr:
RPG, Strategie, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře