Přiblížena kariéra v závodní hře DiRT 5

novinka  19
Martin Šmíd, 9. 6. 2020 12:09
Před několika týdny byla oznámena závodní hra DiRT 5, která má podle vývojářů z Codemasters přinést propracovanou a vzrušující kariéru pro všechny virtuální závodníky. Nyní byla více přiblížena, takže už zhruba víme, co od ní můžeme očekávat. Kariéra se bude točit kolem soupeření dvou velkých legend, a to Alexe Janička (ve hře ho dabuje Troy Baker - třeba Joel z The Last of Us) a Bruna Duranda (dabuje ho Nolan North - Nathan Drake z Uncharted). Právě AJ si vás má víz pod sebe a naučit vše co umí, abyste se stali tím nejlepším možným závodníkem široko daleko.

Samotná kariéra má být rozdělena do pěti kapitol. Každá kapitola má nabídnout velkou volnost spojenou s volbou eventů. Abyste se zúčastnili finální události v každé kapitole, bude nutné získat patřičný počet razítek. Čím lépe se umístíte, tím více jich získáte. Pro odemčení závěrečné události nebude nutné dohrát všechny eventy, takže hra v tomto bude nabízet celkem velkou volnost a bude tedy jen na vás, do jakých se pustíte. Pochopitelně se ale můžete pustit do všech eventů, kterých bude v rámci kariéry přes 130.

Abyste to někam dotáhli, budete potřebovat sponzory. Vývojáři se dohodli s 20 značkami z reálného světa, mezi nimiž je Monster Energy, Sparco, Michelin, Fatlace a další. Každý sponzor vám má nabídnout unikátní odměny, třeba potisky, které bude možné použít v editoru. Zároveň má nabízet i unikátní výzvy. Vývojáři dodávají, že kdykoliv bude možné sponzora opustit a podepsat spolupráci s novým, ale toto moc nedoporučují, protože ty nejlepší odměny přijdou až po dlouhodobé spolupráci.

No a nakonec vývojáři upozorňují i na drop-in deal split-screen v rámci kariéry, který bude podporovat až čtyři hráče. Ti se budou moci připojit do jednotlivých eventů, přičemž zaujmou pozici AI, a pomoci vám s nimi, za což budete odměněni novými odznaky, bonusy od sponzorů nebo měnou. Zatímco odměny se ve split-screenu započítají jen hostiteli, tak ani ostatní hráči neodejdou s prázdnou, protože odměnou pro ně a jejich účty bude herní měna a XP body. 

Hra DiRT 5 vyjde letos v říjnu pro konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X. 

Zdroj: null

DiRT 5

ps4xoneps5xsx
Codemasters, Codemasters
Datum vydání hry:
6. 11. 2020
KARTA HRY
8/10

Komentáře