Noční jízda v DriveClub – gameplay video

novinka  50
Martin Šmíd, 13. 9. 2013 17:00
Vývojáři z Evolution Studios dnes vydali slíbené video ze hry DriveClub, které ukazuje jízdu v noci v Chile autem Audi R8 V10 Plus. Nejprve tedy závod začíná ještě za denního světla, následně je ale vidět, jak zapadá slunce a následně už nastane tma. Denní doba se totiž bude během závodu měnit. Na video se můžete podívat níže v novince, do komentářů nám určitě napište, jak se vám líbí. Na závěr dodáme jednu informaci. Možná jste si všimli, že ve videu nehraje hudba, ale je pouze slyšet řev motoru. V plné hře samozřejmě hudební doprovod bude, ale půjde také vypnout, jako je to ukázáno na videu.

Pár informací z Oficiálního Playstation Blogu
-Plynutí času bylo 60x urychleno, takže video pokrývá dobu od 18-21 hodin v Chille během 3 kol

-Video bylo pořízeno z verze hry, která je porad ve vývoji. Optimalizace vizuální stránky se provádí každý den. Vývojáři si jsou vědomí problému s nedostatečným vyhlazováním a doskakováním objektů.

-Vývojáři pro toto video vypnuli veškerý HUD, protože fanoušci si přáli, aby ukázali, jak takto hra vypadá. Došlo ale k problému - zatím co HUD je vypnuty, pořád se ozývají zvuky o splněni/nesplněni výzvy Overdrive. Tento problém budou vývojáři řešit.

-Soundtrack byl vypnutý, aby byly slyšet zvuky auta Audiny R8 V10 Plus.

-všechna světla osvětluji prostředí autenticky. Palubka je zcela osvětlena, dokonce i panel nad prostředním zpětným zrcátkem. Hráč si taky může všimnout odrazu ve sklech. Lze si taky všimnou kontrolky na palubce, která indikuje aktivní spoiler. Tohle prý melo odpoutat pozornost od menších nedostatků - např. chybějící kouř z pneumatik a trošku kostrbaté vyhlazování modelu zadního okna - oboji jsou stale ve vývoji.

-Odrazky na mantinelech odráží světlo z reflektoru (světel aut) autenticky. Jasně je to znázorněno v 2:30 minutě.

-Ghosti jsou zcela vyobrazeny ve zpětném zrcátku, momentálně je zde menší chyba s renderováním ghostu při západu slunce.

-Diváci během závodu pouštějí balonky, ty pak vzlétají nahoru a reaguji na větrné podmínky.

-Ve videu je portál do jiné dimenze v čase 0:32 (chyba výpočtu okolí)

-Mraky v tomto videu nejsou z důvodu představeni hvězd. Každopádně hráč může nastavit míru oblačnosti, které pak bude unikátně generováno pro každý závod. Při závodě se taky může stát, že sestoupí mlha a hráč uvidí pouze stíny, které vrhají ostatní auta na mlhu.

-Vývojáři nemodeluji pouze auta do nejmenších detailů, ale také prostředí – podívejte se na rozhlednu v 1:47 a 2:37

Zdroj: blog.eu.playstation.com

DriveClub

ps4
Sony Computer Entertainment, Evolution Studios
Datum vydání hry:
8. 10. 2014
KARTA HRY
8/10

Komentáře