NHL 14 - první informace

novinka  17
Martin Šmíd, 15. 4. 2013 15:15
V předchozí novince jsme vám přinesli první trailer na nový ročník hokejové hry NHL od EA. Nyní k nám doputovala i slíbená tisková zpráva, takže se můžeme podívat, co přesně nový ročník přinese nového. Vývojáři slibují, že nabídne dosud nejvěrnější ztvárnění hokejové agresivity, rychlosti a techniky na současné generaci konzolí. Tomu má pomoci třeba herní koncept NHL Collision Physics, vzniklý na základě technologie Player Impact Engine, známé ze série EA SPORTS FIFA, která umožní zasahovat protihráče tvrdými hity s potenciálem změnit průběh zápasu. Také bude přítomen zcela nový engine Enforcer nabízející možnost shodit rukavice a pustit se do bitky s využitím technologie pěstního souboje ze série Fight Night. Na všechny novinky se můžete podívat níže v novince. V Česku a na Slovensku je vydání NHL 14 plánováno na 13. září 2013 pro konzole Playstation 3 a Xbox 360.

„Na historický sled inovací v rámci série EA SPORTS NHL na současné generaci konzolí jsme velmi hrdí. Letos vše posunujeme o další úroveň výše tím, že využíváme osvědčených technologií od vývojových týmů sérií FIFA a Fight Night,“ prohlásil Dean Richards, generální manažer série NHL u EA SPORTS. „Letos fanoušci zažijí hokejovou agresivitu, rychlost a technickou vyspělost dosud nepoznaným způsobem, právě díky nejlepším dostupným technologiím z různých titulů portfolia EA SPORTS.“

Prvky a vlastnosti NHL 14
• Fyzikální model srážek (NHL Collision Physics) – Jeho jádro tvoří stejná technologie, jako v případě enginu Player Impact v sérii EA SPORTS FIFA. NHL® Collision Physics umožňuje srážet protihráče tvrdými hity a simulovat střety hráčů na ledě mnohem věrnějším způsobem. Hra tělem se nyní nově ovládá levou páčkou a je výrazně jednodušší. Vhodně načasovaný hit navíc může změnit průběh zápasu.

• Engine hokejového bitkaře (Enforcer Engine) – Tento herní prvek nově využívá technologie z boxerské série Fight Night. NHL 14 nabídne zcela nové zpracování bitky z pohledu třetí osoby. Všichni hokejisté na ledě (tj. ovládaní hráčem i hrou) zůstanou aktivní od dopadu rukavic na led až po cestu aktérů bitky na trestnou lavici. Celá bitka tak proběhne v jedné nepřerušené sekvenci. Tato nová technologie vůbec poprvé v historii série EA SPORTS NHL jednoznačně zohlední faktor mohutnosti a síly jednotlivých hráčů, přinese nové prvky samotného pěstního souboje a celkově dodá této nedílné součásti hokejových zápasů vyšší autenticitu.

• Bruslení na základě reálné výkonnosti (True Performance Skating) – Vychází z loni představeného systému bruslení hokejistů na bázi reálných fyzických parametrů s využitím více než tisícovky nových animací. Druhá generace tohoto enginu vylepšuje akceleraci, výbušnost pohybu v prvních krocích, rychlé obrátky a schopnosti bruslení do boku. Díky těmto prvkům hokejisté lépe reagují na pokyny ovládání a jejich pohyb po ledě je mnohem méně předvídatelný.

• Kličky jedním dotykem (One-Touch Dekes) – Schopnosti hokejových hvězd hráčům propůjčí nový a jemně reagující systém kliček prováděných pomocí levé páčky a jednoho tlačítka. Ať už bude hráč nováčkem, či ostříleným veteránem, dostane možnost kličkovat mnohem rychleji, přesněji a intuitivněji než kdykoli předtím.

• Život hokejového profesionála (Live the Life) – Přepracovaný systém kariéry v režimu Be a Pro Career nyní maximálně věrně napodobuje život hokejisty v NHL. Rozhodnutí, která jeho jménem uděláte na ledě i mimo něj, ovlivní jeho dráhu profesionálního sportovce. Budete se moci zapojit do interakce se spoluhráči i mimo hřiště, dávat rozhovory médiím apod. Každá vaše odpověď nebo čin ovlivní vztahy s fanoušky, spoluhráči či vedením klubu s konkrétním dopadem na vaše schopnosti a průběh kariéry.

• Online sezóny NHL (EA SPORTS NHL Online Seasons) – NHL 14 je nově doplněna systém postupování a sestupování v rámci ligových soutěží v režimech Hockey Ultimate Team a EA SPORTS Hockey League. Výhry v zápasech vás posunou do vyšších divizí s obtížnějšími soupeři, prohry vás pošlou do soutěží nižší úrovně. Týmy budou míc navíc schopnost sledovat své výkony v průběhu několika sezóny za sebou.

Zdroj: Tisková zpráva, EA

NHL 14

ps3x360
EA Sports, EA Sports
Datum vydání hry:
10. 9. 2013
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
8/10

Komentáře