Microsoft zvyšuje cenu předplatného Xbox Game Pass, oznámen tier bez nových her

novinka  53
Martin Šmíd, 10. 7. 2024 9:33
Microsoft dnes ráno překvapil oznámením změn ohledně svého předplatného Game Pass, které využívají desítky milionů hráčů na konzolích Xbox a PC. Největší změnou je zrušení tieru Xbox Game Pass pro konzoli, který bude nahrazen tierem Xbox Game Pass Standard za 14.99 euro měsíčně (původní tier stál 10.99 euro měsíčně). Ten bude nabízet přístup ke stovkám her i online hraní, ale nebude obsahovat přístup k budoucím novým hrám od Xboxu, Bethesdy a Activisionu od prvního dne. Zároveň se zvedá cena i základního tearu Xbox Game Pass Core (ročně nově vyjde na 69.99 euro - původně byl za 59.99 euro) a Xbox Game Pass Ultimate, který byl původně za 14.99 euro a nově bude stát 17.99 euro. Níže v novince najdete informace z oficiální stránky Xboxu.

Informace z oficiální stránky

Změny cen vstoupí v platnost pro nové členy předplatných Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass Core a PC Game Pass.

  • Game Pass pro konzoli již nebude k dispozici pro nové členy.
  • Členové, kteří již mají předplacenou službu Game Pass pro konzoli a mají povoleno automatické obnovování plateb, budou moci své členství využívat i nadále.


Celosvětově se mění ceny předplatného Game Pass Ultimate, PC Game Pass a 12měsíčního předplatného Game Pass Core.

  • 10. července 2024 se u nových členských předplatných projeví aktualizované ceny.
  • Od 12. září 2024 se změní cena opakovaných poplatků pro stávající členy. Vybrané země jsou z této aktualizace cen vyloučeny. Data opakovaného vyúčtování se nemění. Nové ceny vstoupí v platnost při dalším opakovaném vyúčtování po 12. září 2024.


Od 10. července 2024 nebude Xbox Game Pass pro konzoli k dispozici pro nové členy.

  • Pokud máte aktuálně předplacenou službu Xbox Game Pass pro konzoli a máte povoleno automatické obnovování plateb, budete moci své členství využívat i nadále. Ve své e-mailové schránce očekávejte zprávu od společnosti Xbox s dalšími informacemi o vašem členství.
  • Pokud kdykoli vypnete automatické obnovování plateb a vaše členství vyprší, nebudete mít nadále přístup ke službě Game Pass pro konzoli a budete se muset připojit k některému z dalších plánů


Xbox Game Pass Standard nabízí stovky vysoce kvalitních her, které můžete hrát na konzoli. Nabízí také všechny výhody Game Pass Core, jako je online multiplayer na konzoli a vybrané nabídky a slevy pro členy, včetně až 50% slevy na vybrané hry. Game Pass Standard nebude obsahovat hry vydané první den.

  • Některé hry dostupné v rámci Xbox Game Pass Ultimate v první den nebudou okamžitě dostupné v rámci služby Xbox Game Pass Standard a mohou být do knihovny přidány v budoucnu.


UPDATE: Cena u nás se zvedne u Game Pass Core z 1499 Kč na 1599 Kč za rok. U Game Pass Ultimate se zvedá cena z 389 Kč na 439 Kč měsíčně. 

Zdroj: TZ

Xbox - Games with Gold

x360xonexsx
Microsoft Game Studios, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře