EA oznamuje Need For Speed: Rivals

novinka  18
Martin Šmíd, 23. 5. 2013 16:00
EA začala před několika dny lákat na oznámení nového dílu své závodní série Need For Speed. Ten byl právě nyní oznámen, pracuje na něm nové studio Ghost Games, přičemž se bude jmenovat Need For Speed: Rivals, a asi nepřekvapí, že poběží na Frostbite 3 enginu. Vše se tentokrát odehrává ve městě Redview County, kde budou mezi sebou na silnicích válčit pouliční závodníci s policisty – budete si moci kdykoliv vybrat, za jakou stranu hrát. Vývojáři slibují nejen oslnivou vizuální stránku, ale i zajímavou rozmanitou hratelnost se spoustou novinek. Zajímavě zní třeba funkce All-Drive, která smazává rozdíl mezi singleplayerem a multiplayerem. Kdykoliv totiž bude možné se ze singleplayeru rychle připojit do hry více hráčů, aniž byste museli čekat v lobby. Vývojáři oznámili, že ve hře bude několik desítek licencovaných automobilů, vrátí se i po osmi letech značka Ferrari. Auta bude možné si vylepšovat a různě upravovat. Zajímavě zní zapojení do hry nejrůznějších speciálních věciček, specifické pro každou stranu. Zatímco závodníci budou mít rušičky, policajti se budou vyžívat v nejrůznějším způsobu zatýkání, k čemuž budou mít spoustu předmětů. Vrátí se i populární Autolog s několika novinkami, o které se vývojáři s námi teprve podělí. Need For Speed: Rivals vyjde 19. listopadu pro Playstation 3 a Xbox 360, dostane se i na next-gen konzole Playstation 4 a Xbox One (na jejich launch), na kterých nabídne detailnější grafiku, navíc v rozlišení 1080p při 60fps. Níže v novince najdete první teaser.

Tisková zpráva
Hlavním cílem nového vývojářského studia je přinést do tvorby série Need for Speed nový způsob myšlení a inovativní herní prvky. Studio spolupracuje také s některými tvůrci z týmu Criterion Games. Novou hru Need for Speed Rivals bude pohánět engine Frostbite třetí generace. Ta díky tomu nabídne jedinečné adrenalinové zážitky a napínavou atmosféru pouličních závodů, kde se v prostředí otevřeného herního světa utkávají nelegální závodníci a policejní jednotky.

V Need for Speed Rivals se hráči mohou zhostit buď role nelegálních závodníků, nebo se mohou přidat na opačnou stranu zákona - k policistům. V obou případech na hráče čekají různé odměny a další věci spojené s volbou strany v souboji obou rivalů. Úkolem závodníka je stát se známou osobností, o níž se ví, že za volantem riskne téměř cokoliv. Své nejšílenější útěky před policií si budou hráči nahrávat a pak sdílet v komunitě s ostatními závodníky i policisty.

Čím více policistům hráč ujede, tím více získá rychlostních bodů, které mu umožní odemykat si nová vozidla a další herní obsah. Své sázky můžou hráči s každou honičkou zvyšovat, ale vždycky riskují, že pokud je chytí, o všechno přijdou. Policisté se naopak snaží vzájemně spolupracovat a nahánět závodníky po ulicích. Za úspěchy získávají body a stoupají v hodnostním žebříčku policie nahoru - každý chycený závodník se počítá. S vyšší hodností se odemykají nové automobily, výbava a technika sloužící k efektivnějšímu dopadání pirátů silnic.

Ghost Games dále oznámili, že do série Need for Speed se s hrou Need for Speed Rivals vrací také oblíbená značka Ferrari. Poprvé po sedmi letech hráči opět usednou za volanty nejluxusnějších vozidel této legendární značky italských sportovních vozů, včetně modelu F12berlinetta.

V srdci Need for Speed Rivals pracuje inovativní herní prvek AllDrive, který umožňuje kdykoliv naprosto plynule přejít z individuálního hraní do hraní s přáteli. Naprosto se tím ruší jakákoliv hranice mezi single a multiplayerem. Hráči se budou muset dívat do zpětného zrcátka, protože jejich přátelé se mohou kdykoliv přidat do každého závodů - a stejně tak jej také kdykoliv opustit.

Need for Speed Rivals obsahuje tyto nové herní prvky:
- Next-gen závodění - Herní lokace Redview County je přehlídkou působivě detailní grafiky nové generace videoher. Například efekty počasí nutí hráče vypořádat se kromě ostatních závodníků také s přírodními živly.
- Síť Need for Speed Autolog - Hráči mohou porovnávat své statistiky a vyzývat své přátele k závodění kdykoliv budou chtít a kdekoliv je napadne.
- Personalizace - Hráči si mohou libovolně upravit svá vozidla novými laky, personalizovanými poznávacími značkami, polepy, dekory, disky nebo výkonnostními upgrady.
- Technologie pronásledování a uhýbání - Jedenáct technologických vychytávek s možností vylepšování - včetně turba, rušiček a vystřelovacích elektromagnetických impulsů pro závodníky či šokových vln, zátarasů a helikoptér pro policisty.

Zdroj: Tisková zpráva

Need For Speed: Rivals

ps4ps3x360xone
Electronic Arts, Ghost Games
Datum vydání hry:
22. 11. 2013
KARTA HRY
8/10

Komentáře