Dvě videa hry FIFA 14 ukazující střelbu i novou fyziku míče + tisková zpráva

novinka  10
Martin Šmíd, 17. 4. 2013 13:45
Fotbalová hra FIFA 14 přinese několik zajímavých novinek. O nich jsme se rozepsali v předchozí novince, takže do ní přeskočte, pokud jste ji ještě nečetli. Nyní EA vydala dvě videa, která nepřinášejí záběry přímo z hraní, ale ukazují dvě novinky, na kterých bude nový ročník stavět. Tou první je střelba, kdy hráč se k míči vždy postaví tak, aby ho zasáhl co možná nejlépe. Také bude moci vystřelit nebezpečně i ve chvíli, kdy je rozhozen. Jako se to občas děje i ve skutečných zápasech. Druhé video se poté zaměřuje na fyziku míče, která rovněž zaznamenala několik změn. Obě videa naleznete níže v novince. Na první pořádný trailer na FIFA 14 si musíme ještě počkat. Níže přikládáme ještě tiskovou zprávu.

FIFA14 jako každý rok přinese některé změny, které zásadně vylepšují celkový pocit ze hry s důrazem na její realističnost: letos budou hráči mnohem více motivování k preciznímu zakládání akcí ze zálohy vedoucím k diktování tempa hry. Čistá střela (Pure Shot) a zcela nové fyzikální chování míče zase přinese zásadní změnu systému střelby. Tato funkce propůjčuje hráčům novou úroveň inteligence, která jim pomáhá upravit postoj a úhel těla tak, aby byli schopni vyslat maximálně přesnou střelu. Přesně zasažený míč znamená kvalitní střelu s uspokojivým výsledkem. Díky tomu se objeví i nové typy střel při vyvedení střelce z rovnováhy, uspěchané pokusy pod tlakem či naprosto čistě „sednoucí“ pumelice. Reálná fyzika míče (Real Ball Physics) nyní určuje přesnou trajektorii míče, takže hráči mohou střílet s velkou razancí i ze značné vzdálenosti, vypouštět přesné rány, kdy míč pomalu stoupá vzhůru, nebo ohrožovat soupeřova brankáře pokusy s prudce klesajícím míčem.

Celkem čtyři nové prvky pak hráčům umožní zakládat nebezpečné akce ze středu pole a diktovat tempo hry. Díky schopnosti krytí míče (Protect The Ball) může hráč nyní odrazit a odblokovat pokusy soupeře o odebrání míče při pohybu v jakékoli rychlosti, stejně jako přetlačit jej v soubojích před přijetím přihrávky a poté se propracovat do kvalitní šance. Vylepšení doznala i inteligence spoluhráčů (Teammate Intelligence) v útoku i obraně. Díky nové logice rozhodování jsou obránci schopni pokrývat protihráče mnohem chytřeji a těsněji, dopředu číst možné trasy náběhů soupeře a lépe vyhodnocovat potřebu poskytnutí podpory spoluhráči ve snaze opět získat míč. Útočníci se zase snaží uvolňovat do prostoru, nebezpečně kopírovat linii soupeřovy obrany a hlídat si rychlost náběhů. Zásadní změny ve způsobu ovládání míče dávají hráči mocné zbraně v úsilí o ovládnutí středu hřiště. Díky driblování s míčem při sprintu (Sprint Dribble Turns) je hráč schopen změnit dráhu svého sprintu jakýmkoli směrem i ve vysoké rychlosti při zachování dynamiky pohybu a kontroly nad míčem, což mu ve výsledku dodává sebevědomí při pokusu o překonání obránce v situacích jeden na jednoho. Funkce variabilního driblinku (Variable Dribble Touches) nově představuje různé pohyby s míčem během sprintu. Techničtí hráči se mohou při rychlém běhu s míčem těšit na přesnější možnosti ovládání a vedení míče.

Kromě inovací samotného herního systému zápasů přinese FIFA 14 velmi výrazné změny v režimu kariéry. V systému globálního vyhledávání talentů (Global Scouting Network) bude fungovat opravdové prostředí profesionálního skautingu fotbalistů. Hráči získají možnost v průběhu celé sezóny rozvíjet svou síť skautů a měnit její zadání. Skauti pro ně budou sledovat a hodnotit fotbalisty na celém světě s cílem vysledovat jejich parametry a vlastnosti v rámci příprav na nadcházející přestupové období. Nové centrum skautingu bude disponovat jednoduchou navigací, živým proudem aktualit z hlášení skautů a mnohem méně bude nutné přecházet na jiné obrazovky.

FIFA 14 nabídne atraktivní onlinové funkce, které propojí fanoušky s jejich milovaným sportem i vzájemně v režimu EA SPORTS Football Club, který tvoří jádro FIFA 14. Na bázi této fotbalové sociální sítě hráči komunikují, soutěží a sdílí své zážitky s milióny dalších lidí na světě. Hra bude rovněž obsahovat:

• Změny v široce populárním režimu FIFA Ultimate Team
• Nový online režim soutěžení mezi hráči
• Celou řadu nových funkcí a výhod v režimu EA SPORTS Football Club
• Tradičně vysokou míru autenticity v podobě více než 500 licencovaných klubů

Titul FIFA 14 vyvíjí studio EA Canada. Jeho prodej bude zahájen letos na podzim. Informace o dostupnosti na dalších platformách budou zveřejněny v nadcházejících měsících. Titul dosud neobdržel věkové hodnocení PEGI.

Zdroj: Tisková zpráva, EA

FIFA 14

ps4ps3x360xone
EA Sports, EA Sports
Datum vydání hry:
24. 9. 2013
Žánr:
Sport
KARTA HRY
8/10

Komentáře