Duke Nukem čeká světlá budoucnost

novinka  9
Martin Šmíd, 28. 12. 2009 2:50
Tento rok byl velmi bouřlivý pro značku Duke Nukem. Nejprve byl vyhozen téměř kompletní tým, který pracoval na Duke Nukem Forever, přičemž vše korunovaly soudní spory mezi 3D Realms a TakeTwo. Scott Miller z 3D Realms ale věří, že značku Duke Nukem čeká velmi světlá budoucnost a velký návrat na výsluní. Mělo by se tak stát už příští rok.

„V příštích letech uvidíme velké oživení Duke Nukema. Existuje spousta Duke Nukem her v nejrůznějších fázích vývoje. Několik z nich má vyjít v příštím roce. Spousta z těchto her ještě nebyla oznámena.“ Otázkou je, jaké hry Scott Miller má na mysli. Určitě jednou z nich bude Duke Nukem Trilogy od Frontline Studios, který má vyjít na PSP a DS. Další hrou by měl být Duke Nukem: Manhattan Project na Xbox Live Arcade a Playstation Network. Dále bychom se mohli dočkat hry Duke Begins od Gearboxu, která byla nepřímo oznámena letos v létě. Vše jsou ale jen naše spekulace, takže si musíme na oznámení počkat.

Scott Miller se rovněž vyjádřil o Duke Nukem Forever, který měl být letos v létě zrušen. „Nikdy jsme neřekli, že jsme Duke Nukem Forever zrušili. Vyhodili jsme sice celý vývojářský tým, ale to neznamená ukončení projektu“ řekl Miller. Jeho slova by dávala i smysl, protože už na podzim se objevilo několik informací, že malý tým vývojářů pokračuje ve vývoji hry.

Na úplný konec si Scott Miller nechal několik málo slov o filmu na motiv Duke Nukema. „Film Duke Nukem je stále v přípravě. Píšeme více komplexní příběh pro Duka, který bude plný našich nepoužitých nápadů z her,“ řekl Miller.

Vypadá to, že v příštích letech o Dukovi ještě uslyšíme.
Zdroj: n4g

Duke Nukem Forever

ps3x360xbox
2K Games, 3D Realms
Datum vydání hry:
14. 6. 2011
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře