Dnes vychází The Last of Us pro Playstation 3

novinka  80
Martin Šmíd, 14. 6. 2013 12:00
Všichni majitelé konzole Playstation 3 se konečně dočkali. Od dnešního dne je v prodeji jedna z nejlépe hodnocených her posledních let, akce The Last of Us od studia Naughty Dog. Konečně si tak můžete toto epické dobrodružství prožít a během hraní zjistit, proč má hra na metacritics v průměru hodnocení 96%. My jsme udělili maximální hodnocení s následujícím komentářem. „Pokud The Last of Us není nejlepší videohrou všech dob, tak alespoň této konzolové generace. Jen těžko byste hledali nějakou jinou, která vás uhrane svým dech beroucím příběhem, do posledního detailu vypiplanou hratelností a audiovizuálním zpracováním, jako právě tato. Naughty Dog vytvořil mistrovské dílo, videoherní klenot, na který budete vzpomínat za pět, za deset, ale i za padesát let,“ stojí v naší recenzi - http://konzolista.tiscali.cz/articles/onearticle?link=the-last-of-us-174737 . The Last of Us je k dispozici s českými titulky.

Tisková zpráva
Praha, 14. června 2013 – Společnost Sony Computer Entertainment Europe. (SCEE) dnes uvedla titul The Last of Us, který bude dostupný exkluzivně na PlayStation3 (PS3). Titul The Last of Us byl vyvinut studiem Naughty Dog, z jehož dílny vyšly tak úspěšné tituly, jako UNCHARTED, Jak and Daxter a Crash Bandicoot. Tato jedinečná hra přináší strhující adrenalinové dobrodružství a příběh, odehrávající se ve světě postiženém již dvacet let trvající pandemií, způsobenou životu nebezpečným virem Cordyceps, který výrazně zdecimoval lidskou populaci. Díky hře The Last of Us zažijete prostřednictvím hlavních postav Joela a Ellie na vlastní kůži napínavý a nesmírně realistický příběh, postavený na náhodném setkání těchto dvou postav, které budou svými činy ovlivňovat události odehrávající se kolem nich. Jejich cesta bude plná okamžiků nabitých emocemi. Hlavními motivačními činiteli, které je vzájemné spojují a ženou dál, je touha přežít, věrnost, láska a vykoupení.

Děj hry je založen na bohatém příběhu Joela, jednoho z mála, kteří přežili. Joel dostane za úkol propašovat mladé a velmi odvážné děvče jménem Ellie. Musí ji dostat ven z vojenské zóny a bezpečně dovést ke skupině známé jako Fireflies. Hra The Last of Us posouvá hranice možností her na novou úroveň díky bezkonkurenčně realistické grafice, znázorňující scenérie post-pandemické pustiny situované do Spojených států, jakož i díky hernímu systému, který přináší fiktivní boj o přežití - vznikl tak nový žánr a nový standard v oblasti „filmových“ videoher (Cinematic gameplay).

Podle žebříčku portálu Metacritic.com dosáhla hra The Last of Us nejvyššího hodnocení v rámci her na všech platformách. Její celkové skóre dosáhlo hodnoty 96 až 100. (Platné v době vydání zprávy). „Rok co rok přicházejí na PS3 jen ty nejexkluzivnější herní tituly a jinak tomu není ani v tomto roce,“ uvedl Asad Qizilbash, Senior Director oddělení First Party Games Marketing společnosti Sony Computer Entertainment America LLC. „Hra The Last of Us je ztělesněním vizionářského přístupu a mimořádných schopností vývojářského studia Naughty Dog vyprávět příběh a zároveň naplňuje závazek společnosti Sony neustále přinášet nové a jedinečné herní zážitky prostřednictvím vytváření dalších možností interaktivní zábavy na platformě PlayStation.“

Ve světě, kde je nouze o veškeré základní zdroje, je životně důležité stanovit si správnou strategii a základní pravidla – a dodržovat je. Například je velmi důležité umět přesně rozpoznat, kteří lidé byli infikováni virem. V této hře s náhlými zvraty budete muset – kromě jiného – prokázat schopnost sestrojit si vlastní zbraň, získat potravu i z nemožného a zůstat naživu. Vaše přežití bude záviset na úspěšném zvládnutí nepředvídatelných bojových situací a neočekávaných výzev. Tato hra se prostě nedrží žádných zažitých konvencí – klade důraz na neúprosnou realitu lidského bytí v mezních situacích, při kterých máte šanci přežít pouze tehdy, když obětujete život někoho jiného.

Kromě rozsáhlého režimu hry pro jednoho hráče nabízí hra The Last of Us i nezvykle propracovaný režim pro více hráčů (multiplayer), který se rovněž striktně drží ústředního tématu hry, kde každý hráč hraje sám za sebe. Součástí režimu pro více hráčů je i hra s názvem „Factions“, v níž se plně využívají schopnosti jednoho hráče a kde se hráči sami rozhodnou, zda se chtějí připojit k lovcům „Hunters“ nebo rozšířit řady skupiny „Fireflies“ a podporovat své vlastní klany „Clans“. Se spoluhráči můžete spolupracovat v rámci dvou herních režimů - Survivors (Elimination) a Supply Run (Four-versus-Four). V obou těchto režimech můžete hrát na sedmi různých mapách.

Zdroj: Tisková zpráva, Sony Czech

The Last of Us

ps3
Sony Computer Entertainment, Naughty Dog
Datum vydání hry:
14. 6. 2013
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře