Dantes Inferno bude film

novinka  3
Martin Šmíd, 2. 4. 2009 17:36
Společnosti Electronic Arts a Film Roman, součást Starz Media, dnes oznámily zahájení produkce animovaného filmu na motivy výpravného titulu Dante’s Inferno™. Rozsáhlý projekt volně vyjde z příběhu nové hry od EA, která bude vydána ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360™ a počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3 v roce 2010. Podobně jako ve známé básni a nyní také hře, ve které se hráči vydají na úžasnou cestu devíti kruhy pekla, je hlavní postavou animovaného filmu „Dante’s Inferno“ sám Dante, putující předpeklím, chtíčem, obžerstvím, chamtivostí, zlobou, kacířstvím, násilím, podvodem a zradou za svou milovanou Beatrice. Oba projekty vznikají na motivy první části klasické básně Dante Alighieriho „Božská komedie“, známé také jako „Dantovo peklo“.

Pro jasnější odlišení každého z devíti kruhů přikročili EA a Film Roman (koproducenti projektu „Dante’s Inferno”) k velmi inovativnímu kroku. Ztvárnění jednotlivých příběhů svěří různým studiím, jejichž úkolem bude vytvořit vlastní originální pohled na příslušnou část tohoto klasického díla pomocí technik moderní animace. Vedoucím producentem projektu je Joe Goyette z Film Roman („Dead Space™: Downfall”), režie se ujal Victor Cook („The Spectacular Spider-Man”, „Hellboy Animated: Blood & Iron”) a scénář napsal Brandon Auman („Iron Man: Armored Adventures”).

„V současnosti jde na trhu o ojedinělou věc – vizuálně skvělý projekt na motivy jednoho z nejsilnějších příběhů literárních dějin,” uvedl Jay Fukuto, vedoucí studia Film Roman. „Podařit se to však mohlo jen díky partnerovi s vizí a kreativitou, jakým je společnost EA. Výborně se nám s nimi spolupracovalo na „Dead Space: Downfall” a do budoucna v tomto směru očekáváme další úspěšné projekty.”

„Animovaný film bude vítaným doplňkem ke hře,” řekl Jonathan Knight, výkonný producent a kreativní ředitel projektu Dante’s Inferno. „Poodhalí jiné aspekty básně, než hra a lépe přiblíží jednotlivé postavy. Použije jiný přístup k adaptaci celého příběhu. Je to zajímavý projekt, na němž je radost pracovat.”

„Dante’s Inferno” je druhým společným projektem. V roce 2008 produkoval Film Roman animovaný snímek „Dead Space: Downfall”, který vznikal v koordinaci s vývojem mnohonásobně oceněné hry EA Dead Space, přičemž společně zaznamenali mimořádný celosvětový úspěch.

Celosvětová exkluzivní distribuční práva pro domácí použití k „Dante’s Inferno” vlastní společnost Anchor Bay Entertainment, zatímco světová distribuční skupina Starz Media obstará prodej do domácích a zahraničních televizí a médií a společnost Starz Digital Media bude odpovědná za globální distribuci na všech digitálních médiích.

Zdroj: TZ

Dantes Inferno

ps3x360
Electronic Arts, Visceral Games
Datum vydání hry:
9. 2. 2010
KARTA HRY
8/10

Komentáře