Další Battlefield nabídne válčení na moderním bojišti, první artwork

novinka  13
Martin Šmíd, 16. 9. 2024 21:56
Společnost EA dnes zveřejnila první artwork k novému dílu série Battlefield, který potvrzuje moderní bojiště. Na artworku je rozbombardované město, zřejmě někde v Evropě. Zatím ale nevíme, o jaké se jedná, na podrobnosti o hře si musíme počkat. „Když se podíváte, kdy byla série na svém vrcholu, bylo to s hrami Battlefield 3 a Battlefield 4. Myslím si, že se musíme vrátit k jádru toho, co je Battlefield, a udělat to dobře, a pak uvidíme, kam půjdeme dál," řekl dnes k artworku Vince Zampella, šéf Respawnu a generální ředitel EA Studios. EA se tedy vrací do moderního válčení, ale i k tomu, co Battlefield vždy charakterizovalo.

Poslední Battlefield 2042 přišel se specialisty i obrovskými mapami pro 128 hráčů, což se ale u fanoušků moc neosvědčilo. I proto nový Battlefield bude podporovat jen 64 hráčů a vrátí se i klasický systém tříd. „Nebyl jsem u vývoje 2042. Nevím, jaké to mělo odůvodnění, ale asi chtěli zkusit něco nového. Tu snahu musím pochválit. Ne každému se to líbilo, ale člověk musí zkoušet nové věci. Nefungovalo to. Nehodilo se to. Specialisté se už nevrátí. Třídy jsou tak trochu jádrem Battlefieldu a my se k nim nyní vracíme," dodal Zampella.

Nový Battlefield by měl vyjít v příštím roce. Přesný termín bude teprve upřesněn. Stejně tak platformy. Vince Zampella ovšem naznačil, že by se hra mohla dostat i na novou konzoli od Nintenda.

Zdroj: IGN

Battlefield 2042

ps4xoneps5xsx
Electronic Arts, DICE
Datum vydání hry:
19. 11. 2021
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře