Bethesda: Na The Elder Scrolls V: Skyrim pracujeme 4 roky

novinka  8
Martin Šmíd, 21. 12. 2010 16:37
Na letošním Spike TV VGA byla nečekaně oznámena hra The Elder Scrolls V: Skyrim od Bethesdy. Todd Howard se nyní k tomuto oznámení vrátil v posledním podcastu Bethesdy, přičemž řekl několik zajímavých informací. Tou určitě nejzajímavější je, že na hře vývojáři pracují prakticky od vydání Oblivionu před čtyřmi lety. V té době se utvořil zhruba sto členný tým, ke kterému se poté přidalo zhruba dalších 30 programátorů, kteří pracovali na Falloutu 3.

Dále se Todd Howard vyjádřil k celkovému oznámení, protože mezi ním a vydáním je neobvykle krátká doba. Hra by totiž měla vyjít už za 11 měsíců. Na tohle Todd Howard odpověděl tak, že chtěli zkrátit čas, po který budou hru hráčům prezentovat. Už v lednu se tak dočkají velkého nášupu informací a obrázků přímo ze hry.

Největším oříškem pro Bethesdu bylo hru co nejdéle tajit. Sice bylo veřejným tajemstvím, že se na pátém Elder Scrolls pracuje, ale nikde nepadl název ani žádné informace. „Otázka nebyla, jak dostat hru do televize, ale jak udržíme Skyrim v tajnosti ještě dalších 24 hodin. Chtěli jsme totiž všechny překvapit. Náš trailer není ani teaser, je to jen oznamovací video, které funguje jen tehdy, když o hře vůbec nic nevíte. Když o hře ještě nikdo nezatwitteroval 10 minut před začátkem VGA, hodně se mi ulevilo,“ řekl Todd Howard.

Naše velké preview čekejte v polovině ledna.
Zdroj: eurogamer.net

The Elder Scrolls V: Skyrim

ps3x360
Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
11. 11. 2011
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře