Akční hra Evolve má první informace a scany z magazínu Game Informer

novinka  6
Martin Šmíd, 10. 1. 2014 1:15
Když před několika lety vývojáři ze studia Turtle Rock, kteří nám přinesli výborný Left 4 Dead, oznámili, že připravují novou hru, zavládlo velké nadšení. Kdo mohl v tu chvíli ale tušit, že se vývoj tak protáhne a na první pořádné informace si budeme muset počkat několik let. Odhalení přišlo až v novém čísle magazínu Game Informer, hra se jmenuje Evolve, přičemž redaktoři byli z hraní hodně nadšeni a označili za jednu z nejočekávanějších událostí letošního roku. Dnes se na internet dostaly první informace, a samozřejmě s nimi i obrázky. Ty nejsou zatím v moc dobré kvalitě, ale nastiňují, jak hra bude vypadat - http://konzolista.tiscali.cz/games/onegame?link=evolve-turtle-rock-4371&game4371-show=2 . Níže se dočtete první informace.

Vývoj
- Evolve je ve vývoji tři roky, pracuje na ní tým zhruba 75 vývojářů z Turtle Rock.
- Ve vývoji pro next-gen konzole Playstation 4 a Xbox One.

Základní informace
- Ačkoliv hra staví hlavně na multiplayeru, nabídne i doplňkový příběhový režim.
- Jinak je hra především mutliplayerovou záležitostí, kde čtyři hráči budou bojovat proti obrovskému monstru (4 vs. 1).
- Bojiště mají být rozsáhlé, nabízející rozmanitá prostředí i spoustu možností pro taktiku.
- V prostředí se potulují různé druhy zvířat s vlastní umělou inteligencí. Ty slouží pro hráče, který bude hrát za monstrum, jako potrava, aby mohl růst a tím se stávat nebezpečnějším. Sama zdejší fauna se ale může stát pro lovce hodně nebezpečnou, protože některá zvířata také rostou do velkých velikostí a nemají zrovna radost, když se lovci potulují poblíž.
- Představeno bylo několik živočichů. Wildlife je silný, ale není moc agresivní. Trap Jaws připomíná psího dinosaura a je nebezpečný ve skupinkách. Spotters pak křičí, když se k nim přiblížíte, čímž dokážou upozornit ostatní. Carnivorous Plants jsou masožravé rostliny. Pokud lovce chytí, bude potřebovat pomoc kolegů. Sám nemá šanci se ze sevření dostat.

Monstrum
- V prezentované demoverzi se monstrum jmenovalo Goliath, ale vývojáři dodali, že potvor bude více, každý hráč si bude moci vybrat tu svoji.
- Goliath je na začátku malý, ale může vyrůst až do výšky devíti metrů. Na začátku může monstrum rozdávat základní údery, skákat a lézt po stěnách.
- Jak roste, odemknou se mu další speciální schopnosti, zmíněny byly Charge Attack, Leap Attack, Rock Throw a Fire Breath.
- Když budete hrát za monstrum, ovládáte ho z pohledu třetí osoby, abyste měli lepší přehled.
- I když se může zdát, že monstrum je hodně silné, na začátku tomu tak rozhodně není.
- Monstrum vyhraje tehdy, když zabije všechny lovce a ti se nestačí respawnout.
- Může ale také vyhrát splněním charakteristických úkolů, které jsou pro každou mapu jiné.

Lovci
- Zbraně lovců mají neomezenou munici, ale dají se vystřílet, takže pak musí chvilku čekat, než se dobije energie.
- Když je zabit lovec, trvá 2 minuty, než přiletí loď a bude se moci znovu respawnout.
- Budou existovat čtyři třídy lovců - Assault, Trapper, Support a Medic. Assault je klasický voják, který bude útočit hrubou silou, přičemž se může bránit štítem. Trapper pak umí nastražit past, Medic léčí a Support vylepšuje schopnosti ostatních.
- Bylo představeno několik zbraní. Laser cannon vysílá paprsek energie a nosí ho Support. Ten rovněž může mít Electronic shield, kterým ochrání ostatní kolegy na bojišti. Assault rifle je klasická puška pro Assaulta, kterou může používat na krátkou i delší vzdálenost. To Lighting gun je o něco účinnější, ale jen na krátkou vzdálenost. Zajímavě zní zbraň Anti-materiel rifle, kterou když Medic označí slabé místo na nepříteli, ostatní mohou na něm způsobovat jednou taková zranění. Pro Medica je i Medgun, kterou dokáže léčit kolegy. Trapper tu má útočný Submachine gun nebo Harpoon gun, který znemožní potvorám lézt po stěnách.
- Všechny třídy mohou ovládat Jetpacky.
- Většina prezentovaných zápasů trvala 10 až 15 minut.

Zdroj: Game Informer

Evolve

ps4xone
2K Games, Turtle Rock
Datum vydání hry:
10. 2. 2015
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře