PlayStation kupuje studio Firesprite

novinka  44
Martin Šmíd, 8. 9. 2021 16:05
Společnost Sony Interactive Entertainment dnes oznámila nákup studia Firesprite se sídlem v Liverpoolu, které se dříve podílelo na hrách The Playroom (PS4) and The Playroom VR (PS VR). Stává se tak čtrnáctým oficiálním studiem rodiny PlayStation Studios. „Firesprite je kreativní a ambiciózní studio, které je výjimečné v budování neuvěřitelných zážitků, které skutečně ukazují potenciál našeho hardwaru. Technické a tvůrčí schopnosti týmu budou mít zásadní význam pro rozšiřování našeho hvězdného katalogu exkluzivních her a myslím, že budete nadšeni z toho, co přijde,“ říká v oznámení Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios.

UPDATE:

  • Studio má v současnosti přes 250 zaměstnanců
  • Studio je větší než většina jiných UK studií jako Rare nebo Rocksteady
  • Pracuje hned na dvou hrách. První je AAA příběhová adventura, druhá poté AAA first-person střílečka (nová značka)

Dopis od studia Firesprite 

Dnešní den je pro společnost Firesprite neuvěřitelně vzrušující, protože jsme se připojili k rodině PlayStation Studios. Velmi se těšíme na další část naší cesty!

Společnost Firesprite se sídlem v Liverpoolu na severozápadě Spojeného království byla založena v roce 2012 s vizí vytvářet hry, které přinášejí nové inovace do každého zážitku, který vyvíjíme. Severozápadní část naší země má bohatou herní historii a vyprodukovala mnoho ikonických herních studií, vydavatelů a her, jako je například WipEout. Mnoho našich vývojářů vyvíjelo tyto hry a my jsme na to nesmírně hrdí.

Měli jsme to potěšení spolupracovat s mnoha talentovanými vývojáři a vydavateli napříč celým herním průmyslem a zejména PlayStation je naším přítelem a partnerem již po více než deset let, kdy jsme společně spolupracovali na mnoha zajímavých projektech včetně The PlayRoom, Run Sackboy! Run a The PlayRoom VR.

PlayStation nám také poskytl příležitost vytvořit vlastní IP, The Persistence, a my jsme dostali tvůrčí svobodu, abychom vydali survival horor, na který jsme nesmírně hrdí. Nyní, jako studio spadající pod PlayStation Studios, víme, že máme plnou podporu společnosti Sony v dalším rozvíjení našeho dědictví spočívajícího v kombinaci kreativity a technických inovací, abychom fanouškům PlayStation nabídli skutečně jedinečné zážitky.

Nemůžeme se dočkat, až vám ukážeme, na čem jsme v poslední době pracovali......jsme teprve na začátku

– Graeme Ankers, šéf studia Firesprite

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře