Microsoft odhalil nové uživatelské rozhraní pro Xbox zařízení

novinka  35
Martin Šmíd, 19. 8. 2020 16:31
Letos v listopadu vyjde očekávaná konzole Xbox Series X, s níž bude chtít Microsoft rozšířit svůj neustále rostoucí Xbox ekosystém. Ten už nezahrnují pouze konzole, ale také PC a mobilní zařízení. Startem konzole Xbox Series X se dostane ekosystém Xboxu do nové éry, přičemž tu doprovodí i kompletně nové uživatelské rozhraní, které bude stejné napříč konzolemi Xbox One a Xbox Series X, ale také PC a mobilních zařízeních. Nové rozhraní má být dle Microsoftu jednodušší, přehlednější a hlavně rychlejší, aby mohli hráči trávit více času hraním a ne čekáním.

Zážitek z používání konzolí Xbox One a Xbox Series X má bez debat vylepšit i nový Microsoft Store, který si v současnosti mohou užít členové Xbox Insider programu. „Začátkem tohoto měsíce jsme představili nový Microsoft Store pro konzole, který jsme vytvořili na základě zpětné vazby, a je hodně rychlý. Čas spuštění aplikace jsme zkrátili na dvě vteřiny a zároveň jsme zjednodušili a zpřehlednili navigaci, abyste vždy rychle našli to, co hledáte,“ stojí v oznámení. 

  • Domovská stránka se načte po spuštění o 50% rychleji. 
  • 30% rychlejší načítání po návratu ze hry. 
  • Využívá o 40% méně paměti. 
  • Aplikace MS Store se načte za 2 vteřiny

Microsoft zároveň chce, aby bylo možné s kamarády komunikovat kdekoliv, ať už budete doma u konzole, u PC nebo venku a mít po ruce jen chytrý telefon. K tomu má posloužit připravovaná nová mobilní aplikace. Například, když se rozhodnete sdílet herní klip z vaší konzole, bude automaticky odeslán i do herní aplikace, takže vše budete moci dále sdílet na sociálních sítích. „Pomocí nové mobilní aplikace mohou přátele na Xboxu rychle odesílat zprávy či zahajovat party a konverzovat, i když jsou na cestách," stojí dále v popisku. 

Zdroj: Tisková zpráva

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře