Jade Raymond založila vlastní studio a vytvoří exkluzivní hru pro PlayStation

novinka  65
Martin Šmíd, 16. 3. 2021 17:22
Jade Raymond se před nejvíce proslavila jako autorka Assassin’s Creed série, přičemž následně pomáhala založit studio EA Motive a naposledy vedla first-party studia Googlu. Dnes oznámila založené svého vlastního nezávislého studia Haven Entertainment Studios v kanadském Montrealu, které má od počátku podporu Sony, přičemž první hrou bude zcela nová exkluzivní značka pro konzole PlayStation. Na ní se má už usilovně pracovat, přičemž Jade Raymond se dle svých slov nemůže dočkat, až hru poprvé představí. "Raymond dala dohromady tým světové kvality tvořený členy s více než desetiletou zkušeností v oblasti vývoje mnoha populárních her a herních sérií. Studio dostojí svému názvu (haven = útočiště) a bude sloužit jako útočiště pro hráče z celého světa – bavit je, spojovat a vytvářet vlastní komunity. Vize útočiště se naplno projeví také v samotném studiu, jehož hodnoty se budou opírat o transparentnost a vzájemný respekt," stojí v oznámení Sony.

„Sony Interactive Entertainment je hrdým podporovatelem a investorem studia Haven,” uvádí Hermen Hulst, Head of PlayStation Studios. "Rozumíme výzvám a přínosům v budování nových kreativních týmů, stejně jako Jade se svými bohatými zkušenostmi, které v minulosti pomohly při vzniku těch největších herních sérií. S nadšením vyhlížíme zářivou budoucnost Haven Studios a jeho prvního projektu, který je v současné době ve vývoji.“

"Jsem velmi nadšená z této příležitosti vrátit se ke svým kořenům a pracovat s tímto talentovaným týmem na vytvoření nové IP společně," řekla Jade Raymond, CEO a zakladatelka Haven Studios. "Spuštění nezávislého studia s podporou společnosti Sony Interactive Entertainment nám dává plnou svobodu posouvat hranice s podporou vydavatele, který hluboce rozumí tvůrčímu procesu výroby her a je známý výjimečnou kvalitou a pro hráčským přístupem na prvním místě."

Zdroj: Tisková zpráva

Komentáře