Informace o firmwaru 5.00 pro PlayStation 4, začalo testování

novinka  107
Martin Šmíd, 17. 8. 2017 15:29
Sony dnes na svém blogu oznámila, že dneska začalo testování nového firmwaru pro konzoli PlayStation 4, který nese označení 5.00 – Nobunaka. Testování se mohou zúčastnit vybraní hráči, přičemž pro všechny bude vydán o něco později, pokud pochopitelně nenastanou nějaké komplikace. A co update nabízí? Kromě slibované podpory českého jazyka v systému konzole to jsou i další zajímavé novinky. Na jejich výpis se podívejte níže v novince.

Rodina na službě PlayStation Network
Systém hlavních i podúčtů bude ve firmwaru 5.00 přepracován, aby byl vhodnější pro rodiny, přičemž usnadní nastavení účtů pro děti i rodičovské kontroly pro každého uživatele. Bude tak možné snadněji omezit přístup k internetu či nějakému obsahu, přičemž rodičovskou kontrolu bude možné nastavit individuálně na jednotlivé účty v konzoli.

Správa seznamu přátel
Další novinkou představuje možnost spravovat seznam přátel, které budete moci dávat do oblíbených, třeba podle hry, kterou hrají. Třeba tak budete moci vytvořit seznam kamarádů, kteří hrají Destiny a snadno je tak pozívat do raidů či jiných aktivit.



Twitch s podporou 1080P/60fps
Jednou z dalších novinek je podpora 1080P/60fps na službě Twitch, pokud máte konzoli PlayStation 4 Pro.

Komunikace s diváky skrze VR Headset
Další novinka potěší hráče, kteří mají VR headset PlayStation VR a rádi vysílají hry na Youtube nebo Twitch. Nově uvidí komentáře diváků na obrazovce, ať už v režimu kina nebo v plném VR. Ihned tak bude možné s diváky komunikovat.

Vypnuté notifikace během přehrávání filmů
Nově budete moci nastavit vypnutí notifikací, pokud si pouštíte film nebo jiné video.





Aktualizace rychlého menu
V rychlém menu se objeví záložka s notifikacemi, takže budete moci rychle sledovat třeba stahování updatů nebo her. Dále v rychlém menu přibude ikonka s možností opustit rychle Party




Prostorový zvuk s PlayStation VR
V režimu Cinematic bude PlayStation VR podporovat 5.1 nebo 7.1 zvuk, takže si budete moci užít Blu-ray nebo DVD filmy s prostorovým zvukem.

Vylepšen prohlížeč turnajů
Systém turnajů byl vylepšen, aby bylo jednodušší jeho prohlížení, hlavně co se vyřazovacích částí týče.



Aktualizována jazyková podpora
Přibude možnost nastavit si v konzoli češtinu, ale i dalších několik jazyků.

Zdroj: Tisková zpráva

Playstation 4

ps4
SCEE, SCEE
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
KARTA HRY

Komentáře