Jungle Party

recenze  3
Martin Šmíd, 3. 1. 2011 20:45
Na PSP vyšla už celá řada party her pro mladší hráče. Sony na ně totiž nezapomíná ve velké nabídce především akčních her, což je určitě dobře. Letos v listopadu vyšla další dětská hra, která vaše dítka vtáhne do džungle. Jmenuje se Jungle Party a nabízí hned 15 miniher, které si budou moci zahrát jak sami proti umělé inteligenci, tak proti svým kamarádům. Pojďme se podívat, jak se hra Jungle Party povedla a jestli stojí za to ji koupit.

Opice už asi neodmyslitelně patří do párty her od Sony. Sérii Ape Escape asi nemusím nikomu připomínat. Jungle Party pak staví také na opicích, samozřejmě vlastních, které mají soupeřivého ducha a vymyslely si tak patnáct bláznivých miniher. Je tak třeba říci, že těch patnáct miniher je to jediné, co si můžete v této hře zahrát. Než se ale na ně podíváme, tak si něco řekneme o samotném nastavení. Na začátku máte několik možností, přičemž pokud jste sami, tak asi dáte hru pro jednoho. V ní si pak nastavíte, jestli chcete jen výběr čtyř miniher z oněch patnácti, nebo si rovnou postupně zahrajete všechny. Minihry hra vybírá ze seznamu automaticky, ale není také problém si udělat vlastní pořadí miniher, které pak budete aplikovat. Pokud už máte vybráno, přichází na řadu opice. Ty mají čtyři barvy, přičemž pokud si jednu vyberete, můžete ji měnit oblečky a několik dalších vlastností. Na samotnou hratelnost ovšem editace opičky vliv nemá. Jde jen o kosmetickou změnu.

Jak jste pochopili, možností mimo minihry moc není, takže se vrhneme na ně. Na všechny zmíněné minihry máte vždy omezený čas, ve kterém je vaším úkolem nasbírat co nejvíce bodů. Ovládání miniher je stavěné především pro mladší hráče, takže je hodně jednoduché a většinou vám postačí čtyři tlačítka, jako je kolečko, trojúhelník, čtvereček a křížek. Víc ke hraní nepotřebujete. U hraní pak musíte rychle mačkat určitá tlačítka podle toho, jak to daná minihra vyžaduje. Nic těžkého. Tedy na první dvě obtížnosti. Na tu třetí už hra přeci jen přitvrdí a to už se budete muset sakra snažit, abyste uhráli co nejvíce bodů. V tomto odstavci ještě zmíníme, že umělá inteligence vašich protivníků není největší. Několikrát se nám stalo, že jsme minihru dokončili v předstihu, zatímco umělá inteligence zatím byla někde uprostřed. Ještě že jsou všechny minihry na čas, jinak bychom asi začali zívat.

Nyní se podíváme na zmíněné minihry, nebudeme vám vypisovat všechny, ale řekneme vám, jaké se nám líbili asi nejvíce. V prvé řadě je to minihra Primate Penalties, kde se stanete opičím fotbalistou a budete v ní kopat penalty. V bráně pochopitelně máte protivníka, který se vám bude snažit míč chytit. Po nějakém tom čase se pak role obrátí. Další zajímavou minihrou je Lion Taming, ve které pokládáte hlavu do tlamy zívajícího lva. Když máte hlavu položenou v jeho tlamě, připisují se vám body. Když ale tlama stiskne, máte po bodech. Načasování správného vytáhnutí hlavy je tak klíčové. Velmi dobrou minihrou je pak Lethal Lily, ve které házíte kokosy na protivníky s cílem potopit jejich plovoucí útočiště. Jednou z těch klasičtějších her je pak Whack a Squirrel, kde mlátíte otravné hlodavce, kteří lezou z děr. Zde si ale musíte dávat pozor také na hady, kteří vás uštknou, pokud je praštíte. Další minihry jsou obdobného ražení a i se dost podobně hrají. Je tu dále třeba opičí parodie na baseball nebo budete muset sebrat vejce pštrosovi, zatímco má hlavu v zemi.

Hra Jungle Party nenabízí jen hru pro jednoho, ale jak už název napovídá, je stavěna především pro hraní ve větším poštu hráčů. Ve více lidech přitom můžete hrát jednak na jedné konzoli skrze položku Pass Around. Jednoduše si na začátku navolíte počet miniher a nastavíte počet hráčů. Poté si každý ještě nějak oblíkne svoji opici, a hraní může začít. I zde máte až 15 jedinečných miniher, přičemž hru můžete hrát až ve čtyřech. Hráči se pak pochopitelně předhánějí o to, kdo utluče tlačítky více bodů. Kromě multiplayeru na jedné konzoli nabízí Jungle Party i funkci Game Sharing. Hru tak můžete nasdílet až třem dalším kamarádům do jejich PSPček. Tuto funkci jsme také vyzkoušeli, přičemž musíme říci, že vše běželo tak, jak má a během sdílení jsme nezaznamenali žádný větší problém.

Nyní už ke grafické stránce, která je kreslená a je vidět, že je hra stavěná především pro mladší hráče. Roztomilé opičky vypadají velmi dobře, stejně tak je graficky funkční i okolí miniher. Na grafiku si tak nejde moc stěžovat. Na hraní na PSP je dostačující a rozhodně nikoho neurazí. Velmi podobně je na tom i hudba, která by mohla být trošinku výraznější, ale co, hlavní je hratelnost, která se bude mladším hráčům určitě líbit pro svoji jednoduchost.

Jungle Party je hra určená především pro mladší hráče, kteří rádi hrají na PSP se svými kamarády. Pro ostatní je tato hra asi zbytečná, protože nepředstavuje žádnou větší výzvu. Navíc nabízí jen 15 miniher, které se rychle ohrají, takže ani s tou trvanlivostí to není nějak extra horké. Kro má ale doma mladší dítě a nechce mu kupovat na PSP hry jako Metal Gear Solid nebo God of War, tak Jungle Party je hra přesně pro něj.

Jungle Party

psp
Sony Computer Entertainment, Sony Computer Entertainment
Datum vydání hry:
19. 11. 2010
KARTA HRY
6/10

Komentáře