GC2010 - EA Sports Active 2

preview  5
Martin Šmíd, 30. 8. 2010 21:25
EA před zhruba rokem vydala na Nintendu Wii speciální fitness program s názvem EA SPORTS Active. Ten si ihned oblíbila značná část majitelů této konzole, přičemž i prodeje šly do milionů. Není se tak čemu divit, že byl letos oznámen druhý díl, který se kromě Nintenda Wii podívá i na Playstation 3, kde hráči dostanou speciální popruhy, ale i Xbox 360, kde hráči budou cvičit před kamerkou Kinect. My jsme se na Gamescomu zúčastnili prezentace hry, kde nám byla předvedena jednak samotná hra, tak kamerka Kinect.

Než začneme popisovat tuto „hru”, tedy spíše cvičebního asistenta, je třeba si ho trošinku představit. EA SPORTS Active se zaměřuje především na zlepšení svalové výkonnosti, vytrvalosti a pružnosti, stejně tak jako na posílení srdce, jež může pomoci dosáhnout stanovené tělesné kondice, včetně nárůstu svalové hmoty, zvýšení energie a hubnutí. Nečekejte tak, že používání bude snadné a klidně si dáte jeden trénink po těžkém dnu v práci. Už první díl jasně ukázal, že tady poteče pot proudem a pokud budete jenom trochu unavení, rovnou na cvičení zapomeňte. Pokud se už ale pro balení EA SPORTS Active 2 rozhodnete, naleznete v něm hned 70 cviků, které by vám měly pomoci ve vašem cíly – zhubnout nějaký ten kilogram. Pokud vám přesto nebudou stačit, budete si moci další stáhnout skrze Xbox Live nebo Playstation Network.

Jak už jsme psali na začátku, EA SPORTS Active vyjde na všechny domácí konzole. Playstation 3 a Nintendo Wii verze bude využívat takzvaný Total Body Tracking System, což jsou bezdrátové pohybové senzory, připevněné řemínky k nohám a pažím. Ke cvičení ale dále budete potřebovat na Nintendu Wii ovladače, ale na PS3 se bez nich už obejdete. To Xbox 360 verze poté bude obsahovat jen speciální popruh na měření srdečního rytmu, jinak ji celou budete ovládat pouze pomocí svého těla a také hlasu. Když už jsme u toho ovládání, tak jsme se ještě dozvěděli, že před Kinectem budou moci cvičit dva hráči najednou. Tento režim bude pravděpodobně zabudován i do Wii a PS3 verze, ale tam budete muset dokoupit ještě další popruhy. Docela zklamáním u multiplayeru je, že nebude přítomen online režim. Co se dá ale dělat.

Co se týče ukázky samotné hry během prezentace, tak nám bylo nejprve ukázáno, jak se bude jezdit na kole. Při tomto cviku si stačí stoupnout před Kinect, který okamžitě rozezná, kdo si před něj stoupnul. Poté už stačí jen šlapat, aby se kolo dalo do pohybu. Poté už jen na kole stačí dávat pozor, když najede na rampu. Pak stačí jen nadskočit, abyste s kolem udělali nějaký ten trik. Tento cvik dost připomínal bruslení z prvního dílu. Někdy jsme měli při skoku pocit, jako by kolo ve hře nezareagovalo, za což pravděpodobně mohla kamerka Kinect. Nezaregistrování nějakého toho pohybu jsme si u Kinectu všimli i u jiných her, ale zde to bude asi vadit nejvíce. Každopádně nám byly předvedeny poté i nějaké ty jednodušší cviky, tedy jednoduše vypadali u producentky, která nám je předváděla. My bychom asi odpadli po první sérii. U nich už ale Kinect snímal vše tak, jak měl a dá se říci, že i v poměru 1:1, ačkoliv menší odezva tam byla občas pořád znát.

Na GamesComu byla v novinářské VIP sekci přítomna i Playstation 3 verze, kterou prezentovala jedna z najatých modelek. Ta ve VIP sekci cvičila celý den http://konzolista.cz/fotogalerie/1977/1.jpg , přičemž přítomní novináři spíše obdivovali její krásné křivky, než hru samotnou. Co se týče ale Playstation 3 verze, tak musíme říci, že Total Body Tracking Systém funguje prakticky stejně, jako Kinect. I zde bylo vidět nějaké to menší opoždění, ale jinak jsme nezaznamenali žádný problém. Hráči na Playstationu 3 se tak dočkají, dá se říci stejného zážitku, jako ti na Xboxu 360.

Během předvádění jednotlivých cviků jsme si mohli všimnout, jak hra měří producentce srdeční rytmus, který se zobrazoval ve spodním rohu obrazovky. Srdeční rytmus bude u hry měřit speciální popruh, který dostanou i majitelé Xboxu 360. I ten se tak bude zaznamenávat do vašich statistik, takže si budete moci hlídat, jak ho máte vysoký a případně tak s těžkou obtížností ihned seknout. Přece nikdo nechce, aby ho ta hra zabila. Zvláště ti, kteří chodili za školu místo tělocviku, budou mít z počátku opravdu problém hru stíhat. Měření tepové frekvence by tak mělo každému hráči pomoci optimalizovat cvičení pro svoje potřeby. Jak nám ale bylo řečeno, během 30ti denního kurzu byste se měli dostat do kondice, což ovšem vyžaduje nejenom cvičení, ale i dodržování správného stravování, které vám hra doporučí.

Na závěr prezentace nám bylo předvedeno, jak jednoduše bude Xbox 360 a Playstation 3 verze propojitelná s oficiální stránkou, kam se zaznamenají všechny vaše úspěchy s hrou, ale i všechny neúspěchy. Ty pak jednoduše můžete porovnávat se svými kamarády a navzájem se tak hecovat k co nejlepším výkonům. Aby toho nebylo málo, tak o to jak si budete vést, se můžete podělit se svými kamarády na facebooku. Třeba tak někoho takto donutíte, aby se zvedl ze židle a šel do obchodu si jednu kopii pořídit. Pro ostatní jsou tu motivací achievementy a trofeje. Schválně, kdo první vše vyzobe. Poprvé si tak snad budete moci říci, že jste pro tu platinu opravdu mákli.

EA SPORTS Active 2 se nám na Gamescomu opravdu moc líbil a už se těšíme, až si ho budeme moci vyzkoušet. Zvláště Kinect verze vypadala velmi dobře, ačkoliv byla vidět menší zpoždění a občasné nezaregistrování pohybu. To majitelé Playstationu 3 a Nintenda Wii dostanou speciální popruhy, které budou snímat jejich pohyb http://konzolista.cz/obrazky/active2.jpg . EA SPORTS Active 2 vyjde na konci tohoto roku.

EA Sports Active 2

ps3x360wii
EA Sports, EA Canada
Datum vydání hry:
16. 11. 2010
Žánr:
Sport
KARTA HRY

Komentáře