Vynikající prodeje hry Dragon Age

novinka  7
Martin Šmíd, 11. 2. 2010 2:36
Společnost EA oznámila, že celosvětově hra Dragon Age: Origins dosáhla prodeje 3,2 milionů kusů, přičemž globální online komunita BioWare má k dnešnímu dni 5 milionů členů. „Celosvětový úspěch Dragon Age: Prameny je skvělý začátek pro celou sérii, jejíž druhý díl fanouškům představíme přibližně za rok,” uvedl Ray Muzyka, spoluzakladatel BioWare. „Všem, kteří netrpělivě čekají na další dobrodružství ze země Ferelden, však již za měsíc nabídneme první rozšiřující obsah s podtitulem Procitnutí.”

Společnost Electronic Arts dále oznámila, že temná fantasy RPG sága Dragon Age: Origins získala v České republice a na Slovensku vedle špičkových hodnocení také enormní množství fanoušků. První díl epického příběhu od kultovního studia BioWare v prodejích překvapivě konkuruje masovým a na tuzemském trhu dlouhodobě zavedeným hrám, jakými jsou FIFA a The Sims 3.

V prodeji v Česku a na Slovensku tak Dragon Age: Origins překonává velmi populární NHL či slavnou závodní sérii Need for Speed. „Tento úspěch způsobila jistě i (ve srovnání se zahraničím) neobvyklá popularita žánru RPG her v Čechách a na Slovensku. Podle zkušeností prodejců i analýz trhu vyplývá, že RPG žánr je u nás populárnější, než například závodní hry. To, společně s ověřenou značkou BioWare garantující kvalitu, vyneslo Dragon Age na pomyslný vrchol herních událostí minulého roku,” okomentoval domácí úspěch Dragon Age Jaroslav Faltus, komunitní manažer EA. Dodal, že komunita příznivců her od BioWare je v ČR velmi aktivní, počet českých fanoušků her Dragon Age a Mass Effect na Facebooku již překročil hranici 12 tisíc.
Zdroj: TZ

Dragon Age: Origins

ps3x360
Electronic Arts, BioWare
Datum vydání hry:
3. 11. 2009
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře