Studio Piranha Bytes ještě nekončí, pro svoji další hru v současnosti hledá partnera

novinka  2
Martin Šmíd, 24. 1. 2024 10:55
V posledních dnech se na internetu hodně spekulovalo o osudu tradičního německého studia Piranha Bytes, které stojí za akčními RPG hrami jako Gothic, Risen nebo ELEX. V jednu chvíli to už vypadalo, že bude studio zavřeno, na což poukazovala i oficiální stránka. Až nyní se k této spekulaci vyjádřilo samotné studio, které přiznalo, že se nenachází ve zrovna záviděníhodné situaci.

 „Drazí fanoušci, ano, je to pravda. V Piranha Bytes se nacházíme v těžké situaci. Právě teď o nás koluje hodně zpráv a toto je naše odpověď: Ještě nás neodepisujte. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom i nadále vytvářeli světy, ve kterých se můžete ztratit. To je to, pro co vždy tlouklo naše srdce. Jsme přesvědčeni, že se nám to podaří. Jsme kreativní a o nápady nemáme nouzi. Držte při sobě, ať se děje, co se děje," stojí v oznámení vývojářů.

Ti podle oznámení pracují už na další své hře, ale v současnosti pro něj hledají partnera, který by ho podpořil a finančně zajistil. Stránka RPG Site přišla navíc s informací, že studio v současnosti hledá i někoho, kdo by ho koupil od společnosti Embracer. Ta se údajně rozhodla studio Piranha Bytes koncem minulého roku. THQ Nordic se ale nakonec dohodl s Embracer na tom, že poskytne studiu více času, aby mohlo najít nového majitele. Jestli se to podaří, v současnosti můžeme jen spekulovat. Herní průmysl prochází velkou změnou a jsme svědky velkého propouštění a zavírání řady studií. 


Zdroj: TZ

ELEX II

ps4xoneps5xsx
THQ Nordic, Pyranha Bytes
Datum vydání hry:
1. 3. 2022
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře