Představena taktická RPG hra Sunderfolk od nové společnosti zakladatele Blizzardu

novinka  0
Martin Šmíd, 14. 10. 2024 11:54
Před několika lety jsme se dozvěděli, že ze společnosti Blizzard Entertainment odchází její zakladatel Mike Morhaime. Dlouho bez práce ovšem nebyl, protože hned založil svoji novou společnost Dreamhaven, která má v současnosti dvě interní studia Secret Door a Moonshot Games. Nyní jsme se dočkali oznámení hry od studia Secret Door. Jde o kooperativní taktické RPGčko Sunderfolk ve fantasy světě Sunderlands, pro které se vývojáři nechali inspirovat stolními hrami.

Hráči se v ní vydají na zcela nové dobrodružství, jehož cílem má být zachránit svoji vesnici Arden před temnými silami. K výběru bude šest odlišných tříd (Arcanist, Bard, Berserker, Pyromancer, Ranger Rogue), přičemž prozkoumávat bude možné jeskyně, doly, lesy a další zajímavá místa. Zatím hra zní celkem standardně, ale vývojáři chtějí navodit pocit stolních her tím, že svoji postavu bude hráč ovládat pomocí svého mobilního telefonu.

„Všichni v Dreamhaven se snažíme spojovat hráče a přinášet jim zábavné zážitky. Sunderfolk je krásná hra, plná osobnosti a šarmu a také přináší epické momenty, kdy se všichni přímo zapojují do vytváření strategií nebo oslav vítězství. Nic se tomu nevyrovná a už se těšíme naa názory hráčů,“ řekl v oznámení Mike Morhaime.

Hra Sunderfolk je ve vývoji pro PC a konzole PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. S vydáním se počítá na příští rok. 

Zdroj: TZ

Sunderfolk

xsxps5nsw
Dreamhaven, Secret Door
Žánr:
Taktická
KARTA HRY

Komentáře