Představena fotbalová hra EA Sports FC 25

novinka  4
Martin Šmíd, 17. 7. 2024 18:15
Před malou chvilkou došlo k představení fotbalové hry EA Sports FC 25, která vyjde 27. září letošního roku pro PC i konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. K dispozici budou dle jeho informací dvě edice - Standardní a Ultimate. Majitelé Ultimate edice budou moci do hry naskočit o 7 dní dříve, a to 20. září. Vývojáři v oznámení zmiňují, že nový ročník bude naplněn zajímavými novinkami a inovacemi, jejichž cílem je učinit z EA Sports FC největší fotbalovou platformu pro všechny fanoušky.

„V EA SPORTS FC 25 posilujeme fotbalovou vizi budoucnosti, kde je středobodem všeho fanoušek, posouváme hranice možného prostřednictvím FC IQ na bázi umělé inteligence a reálných dat k modernizaci taktického chování hráčů a doplňujeme tím možnosti systémů HyperMotionV a herních stylů,“ řekl Nick Wlodyka, hlavní viceprezident a generální manažer skupiny EA SPORTS FC. „Přinášíme fanouškům inovativní způsoby hraní prostřednictvím módu Rush, což je zážitek s dosud největší mírou sociálního kontaktu a zapojení, jaký jsme kdy vytvořili. Pokračujeme také v budování autentického zastoupení fotbalu v podobě ženské kopané v režimu Kariéra.“

Vývojáři se tedy v novém ročníku EA Sports FC zaměřili na tři důležité novinky Jednak je to zcela nový režim Rush, který nahrazuje dosavadní režim pouličního fotbalu Volta, ale také systém FC IQ, poskytující větší kontrolu nad strategií, a také vylepšenou Kariéru. Přikládáme popisek od vývojářů.

  • EA SPORTS FC 25 přináší Rush, zcela nový herní zážitek 5v5, který obsahuje stejné ovládání a reálnou fotbalovou mechaniku jako v zápasech 11v11. Je dostupný v režimech Football Ultimate Team, Kluby a Výkop a je na míru vytvořen k hraní až se čtyřmi přáteli v týmu o pěti hráčích, kde posledním je brankář ovládaný umělou inteligencí. Ve variantě pro jednoho hráče v režimu Kariéry trenéra Rush umožní kontrolovat také vývoj hráčů v mládežnické akademii v průběhu celé sezóny doplněné o hratelné turnaje 5v5.
  • Systém FC IQ znamená kompletní přepracování taktiky v každém zápase 11v11 prostřednictvím větší kontroly nad celkovou strategií, zatímco systém umělé inteligence na bázi reálných dat některých z největších fotbalových týmů světa ovlivňuje taktické počínání hráčů v rámci zcela nových hráčských rolí. Inovované týmové taktiky a realističtější kolektivní pohyb znamenají modernější poziční hru na obou koncích hřiště podle autentických herních stylů a nabízí zápas od zápasu větší variabilitu.
  • V režimu Kariéra postaví Živé startovní body hráče do středu zásadních událostí skutečného světa fotbalu, jako jsou například převzetí vedení klubu po uzavření přestupového okna uprostřed rozehrané sezóny nebo změna na trenérském postu. Kromě toho se letos vůbec poprvé v Kariéře objeví ženská část, čímž bude dosaženo rovnosti s jejím mužským protějškem, a to v rámci pokračující snahy série EA SPORTS FC o rozvoj ženského fotbalu.


Další podrobnosti

  • Vývojáři potvrdili podporu pro ray-tracing a další vizuální vylepšení. Pokud ale budete chtít, bude možné tato vylepšení vypnout. Všechny režimy se ovšem zaměří na podporu 60fps.
  • Bude více momentů z first-person pohledu. Třeba když se hráč postaví k přímému kopu.


Zdroj: TZ

EA SPORTS FC 25

ps5xsxxoneps4
Electronic Arts, EA SPORTS
Datum vydání hry:
27. 9. 2024
Žánr:
Sport
KARTA HRY

Komentáře