Horor Amy vyjde na PSN během léta + informace

novinka  5
Martin Šmíd, 21. 6. 2011 0:15
Pokud máte rádi horory, možná by vás mohla zajímat hra Amy, která vyjde během léta na PSN. Příběh začíná v prosinci roku 2034. Globální oteplování je v plném proudu, šíří se nemoci a přírodní katastrofy po celém světě. V deštivý den dopadne na městečko Silver City velká kometa, která ho srovná se zemí. V troskách ovšem přežije hlavní hrdinka Lana, která se po probuzení ocitá ve velkém chaosu. V této době navíc udeří i virus, který hlavní hrdinku infikuje. Jediná šance na přežití je infiltrovat vojenské zařízení a najít lék na zákeřný virus, který už započal mutaci.

Aby hráč nebyl na vše sám, tak po svém boku bude mít malou dívku Amy, která sice nebude moci mluvit, ale její výraz obličeje bude vyjadřovat nejrůznější emoce. Na rozdíl od ostatních her nemá Amy bojové schopnosti, ale dokáže se díky své velikosti dostat do míst, kam se hlavní hrdinka nedostane. Rovněž dokáže upozornit na důležitou věc, kterou je třeba sebrat. Zajímavostí je, že Amy můžete během hry chytit za ruku, čímž doplní hlavní hrdince život.

Celý gameplay má být postaven především na nepozorovaném průniku. Schovávat se budou moci hráči do skříní, pod stůl a do dalších míst, aby unikli pozorným nepřátelům, nejen z řad vojáků, ale i mutantů. I díky tomu Lana unese najednou jen jednu zbraň, a to ještě nějakou lehčí, kterou najde po cestě. Nečekejte, že na zádech potáhne samopal, to rozhodně ne. Rovněž bude muset Lana využívat ve svůj prospěch prostředí. Třeba tím, že naláká nepřítele do vody a poté ji zelektrizuje.

V novince se můžete podívat na první video.
Zdroj: blog.eu.playstation.com, Tisková zpráva

Amy

ps3x360
VectorCell, VectorCell
Datum vydání hry:
11. 1. 2012
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře