Halo 4 v prodeji, nad Londýnem se objevil záhadný symbol ze hry

novinka  33
Martin Šmíd, 6. 11. 2012 12:00
Asi vám nemusíme připomínat, že dnes vychází po celém světě další velmi očekávaná hra – Halo 4, která si v naší recenzi odnesla devítku. Po celém světě proběhly ze včerejška na dnešek půlnoční prodeje, přičemž třeba ten v Londýně pojal Microsoft opravdu velkolepě. Začátek prodeje Halo 4 oslavili tvůrci převratnou světelnou show viditelnou na míle daleko od Londýna. Halo 4 Glyph, který měří přes 15 metrů v průměru a váží více než tři tuny, je jedním z největších člověkem vytvořených objektů, který kdy letěl nad tak významným hlavním městem. Fotografie naleznete v novince. Více informací nejenom o čtvrtém dílu a jeho startu v Londýně, naleznete níže, kde přikládáme tiskovou zprávu.

Sága Halo je známá tím, že každé uvedení dalšího dílu této kultovní série bývá v oblasti herního průmyslu zcela revoluční záležitostí. „Nyní jsme zpátky s naším dosud nejambicióznějším projektem,“ uvádí Chris Lewis, viceprezident divize Interactive Entertainment Business společnosti Microsoft, a dodává: „Minulý týden jsme proměnili celé Lichtenštejnsko na repliku Halo světa, nyní jsme přišli s představením, při kterém nad Londýnem létal jeden z největších světelných uměleckých objektů na světě.“

Přelet symbolu Halo nad Londýnem přeměňuje zdánlivě nedosažitelný svět science fiction v realitu. Patnáctimetrový symbol vznášející se na nebi nad britským hlavním městem byl důstojným způsobem, jak ohlásit příchod nové éry tohoto fenomenálního franšízového trháku, který již přes dekádu formuje dějiny zábavního průmyslu.

Halo 4 je začátkem nové ságy v rámci Halo příběhu. Proto se i tentokrát očekává, že způsobí pořádný rozruch, když se dnes, v úterý 6. listopadu 2012, konečně dostane na pulty obchodů.

Trailer nabitý akcí ke hře vytvořil uznávaný filmový režisér David Fincher, kreativní vizionář, který stojí za hollywoodskými thrillery Klub rváčů nebo Muži, kteří nenávidí ženy. Navíc se natáčelo v Praze a do hlavní role byl obsazen český zpěvák Ben Cristovao. Populární americký moderátor Conan O´Brien a herec Andy Richter pak nadabovali dvě z postav. Soundtrack ke hře pak vytvořil uznávaný producent a skladatel Neil Davidge, který je již dlouhá léta zodpovědný za úspěch skupiny Massive Attack.

Titul Halo 4, který vyvinuli ve společnosti 343 Industries exkluzivně pro Xbox 360, přivádí zpátky hlavního hrdiny Master Chiefa. Děj se odehrává téměř pět let po událostech známých z Halo 3. Master Chief se tentokrát ocitne v neznámém záhadném světě. Tam se střetne se starobylým zlem, které povstalo, aby vyhladilo vše živé ve vesmíru.

Základní informace o Halo 4 Glyphu:
• Objekt měří přes 15 metrů v průměru a váží více než 3,2 tuny.
• Je to jeden z největších světelných objektů, které kdy člověk vyrobil a přepravil vrtulníkem.
• Na výrobě objektu se podílel tým více než 50 designérů, inženýrů a dělníků.
• Celkem 8 týdnů trvalo, než Glyph dostal svou současnou podobu: 2 týdny zabralo inženýrům vytvořit návrh, hliníková konstrukce se vyráběla 4 týdny a další 2 týdny se objekt osazoval LED osvětlením.
• Na objekt bylo umístěno celkem 113 096 LED diod s jasně oranžovým světlem ve 455 pásech na 37 panelech. Spotřebují až 20 kW energie.
• Napájení a ovládání dynamických světelných efektů zajistil přímo na objektu elektrický systém spolu s palubním počítačem. Ten byl řízený pomocí dálkového ovládání z lodi, která vrtulník doprovázela.
• Vrtulník letěl ve výšce necelých 200 metrů se symbolem zavěšeným asi 100 metrů nad hladinou řeky Temže.

Série Halo v číslech:
• Série Halo od svého uvedení zaznamenala tržby v hodnotě takřka 3 miliard dolarů
• Celosvětově se prodalo přes 46 milionů kopií všech dílů této hry
• Hodnota tržeb Halo: Reach se ve Spojených státech a v Evropě vyšplhala na 200 milionů dolarů, v průběhu prvních 24 hodin po uvedení tohoto titulu na trh byly překonány výsledky všech amerických premiér v zábavním průmyslu za rok 2010 včetně třídenních úvodních víkendů Hollywoodských trháků Iron Man 2, Alenka v říši divů a Toy Story 3
• Tržby z prvního dne prodeje Halo 3 dosáhly 170 milionů dolarů a překonaly rekord všech dosavadních jednodenních premiér zábavního průmyslu, který dosud drželo Halo 2 se 125 miliony dolarů.
• Hráči připojeni ke službě Xbox LIVE doposud strávili hraním některé z her Halo více než 5 miliard hodin

Zdroj: Tisková zpráva, Microsoft

Halo 4

x360
Microsoft Game Studios, 343 Industries
Datum vydání hry:
6. 11. 2012
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře