FIFA 13 má první informace a obrázky

novinka  15
Martin Šmíd, 7. 5. 2012 12:55
FIFA 12 přinesla zatím nejlepší fotbalovou simulaci, jakou jsme na televizních obrazovkách měli. Letos ale bude mít velkou konkurenci v sérii PES od Konami, která hodlá přinést spoustu vylepšení. Ani EA proto nemůže usnout na vavřínech, a tak uspořádala v Londýně prezentaci pro novináře, kde několik novinek ohledně FIFA 13 odhalila. První novinkou je pozměněný systém přihrávek. Zpracování přihrávek nyní bude záviset jednak na její síle nebo výšce, ale rovněž na technické zdatnosti samotného hráče. Je jasné, že třeba Ronaldo si s razantnější přihrávkou poradí lépe, než třeba hráč Sparty.

Dále vývojáři překopali systém přímých kopů. U míče nyní budou moci stát až tři hráči, navíc s ostatními půjde falešně zabíhat za obranu, abyste soupeře pořádně zmátli a rozhodili ho. Také nyní budete moci míč přeběhnout, abyste ho přenechali lépe postavenému spoluhráči. Díky tomu by měla vzniknout spousta nepředvídatelných situací. Vývojáři rovněž slíbili vylepšený Impact engine, takže by nyní nemělo docházet k nepříjemným kolizím, ani bugům. EA během prezentace oznámila i spolupráci s firmou Dimensional Imaging, díky čemuž by nyní měli mít virtuální fotbalisté reálnější vzhled a vypadat stejně, jako jejich předlohy.

Velkou úpravou měla projít umělá inteligence. Útočníci navíc mají reálně vyhodnocovat situaci, aby se co nejrychleji dostali před vaší bránu a zakončili. Ona i přesnost zakončení by měla být nyní daleko vyšší. Vylepšení se dočkají i krajní obránci, kteří rádi podporují útok. Jako ve skutečnosti by se tak měli dostávat mnohdy až před bránu soupeře. EA slibuje i spoustu dalších menších či větších změn, jako třeba nové animace oslav, hlavně u brankařů, přibudou i nové typy zakončení, či rotace míče. Změnou by měli projít i rozhodčí, kteří v minulosti nepředváděli zrovna ideální výkony.

FIFA 13 vyjde na konci září pro Playstation 3 a Xbox 360. První obrázky najdete na kartě - http://www.konzolista.cz/databaze-her/hra/?link=fifa-13-3738 .
Zdroj: Game2Gether

FIFA 13

ps3x360wiipspps2vita3dswiiu
EA Sports, EA Sports
Datum vydání hry:
28. 9. 2012
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře