FAQ k exkluzivitě hry Rise of the Tomb Raider

novinka  83
Martin Šmíd, 23. 8. 2014 12:15
Oznámení, že akční hra Rise of the Tomb Raider vyjde v příštím roce pouze na konzole Xbox, každým dnem odnáší od rozzuřených fanoušků nejen vývojáři ze studia Crystal Dynamics, kteří byli naposledy nepěkně posláni do temných míst, když požádali fanoušky o podporu na facebooku, ale také Square-Enix a Microsoft. Dnes vývojáři vydali na svém blogu FAQ k exkluzivitě, v němž se vlastně moc nových informací nedozvídáme, jen je v něm znovu potvrzeno, že exkluzivita je časová a později hra může vyjít na ostatní platformy. Také je potvrzeno, že Rise of the Tomb Raider je cross-gen hra, pravděpodobně kvůli této dohodě, aby se prodalo více kopií. Více níže v novince.

Co znamená Xbox exkluzivita?
Znamená, že příští Vánoce vyjde hra Rise of the Tomb Raider pouze na Xbox One a Xbox 360.

Exkluzivita má trvání? Je časová? Jak dlouho má trvání? Můžeme očekávat hru na PS4 a PC v budoucnu?
Ano, naše dohoda s Microsoftem má nějakou dobu trvání. Nemůžeme zacházet do podrobností, snažíme se udělat tu nejlepší hru na Xbox One a Xbox 360.

Věděl Crystal Dynamics o této dohodě?
Ano, Crystal Dynamics je nadšen z partnerství s Microsoftem, aby mohla vzniknout ta nejlepší hra. Máme dlouhodobou historickou spolupráci s Microsoftem, který vždy značku podporoval.

Brali jste fanoušky do úvahy, když jste činili toto rozhodnutí? Je si Crystal Dynamics a Square-Enix vědom historie značky na PlayStationu a PC?
Samozřejmě, nebrali jsme toto rozhodnutí na lehkou váhu. Naším cílem je vytvořit tu nejlepší hru, jakou je možné, a naše spolupráce s Microsoftem v tom může pomoci.

Proč Microsoft, Crystal Dynamics a Square Enix neřekli o časové exkluzivitě předem. Proč tolik hádanek?
Určitě jsme to neměli v úmyslu. Tisková konference Microsoftu na GamesComu bylo dobrý místo pro oznámení, ale nebudeme zacházet do detailů.

Je možné hru Rise of the Tomb Raider později uvolnit na ostatních platformách jako PlayStation 4 a PC?
Crystal Dynamics se v současnosti soustředí na vytvoření hry pro Xbox platformy, která vyjde na Vánoce příštího roku. Další platformy mohou následovat.

Proč jste se rozhodli udělat Rise of the Tomb Raider exkluzivní? A proč zrovna Xbox?
My bohužel nemůžeme sdílet všechny detaily kolem tohoto rozhodnutí.

Zdroj: null

Rise of the Tomb Raider

ps4x360xone
Square Enix, Crystal Dynamics
Datum vydání hry:
10. 11. 2015
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře