Vývojáři o Final Fantasy XVI, jak je to s exkluzivitou pro PS5?

novinka  15
Martin Šmíd, 17. 9. 2020 16:50
Včera večer byla během prezentace PlayStationu oznámena hra Final Fantasy XVI, která míří na konzoli PlayStation 5. Na ní pracuje uznávaní tvůrci Naoki Yoshida (Final Fantasy XIV, Dragon Quest X) a Hiroshi Takai (Final Fantasy XIV, The Last Remnant), kteří se nyní trochu rozpovídali o vývoji v tiskové zprávě.

Komentář od režiséra Hiroshi Takaie

Když byl ohlášen první FINAL FANTASY, byl jsem jen další hráč - mladý student s velkými sny. V době, kdy se pracovalo na FINAL FANTASY V, jsem si vysloužil místo u vývojářského stolu, i když na samém konci. Odsud jsem se přesunul “online” a zanechal svou stopu na FINAL FANTASY XI a XIV.

A teď k XVI.

Od založení zcela nového vývojářského prostředí až po poznávání vstupů a výstupů nového systému PS5 jsme s týmem během naší cesty přijali nespočet výzev, abychom vám přinesli šestnáctou kapitolu legendární série FINAL FANTASY. A i když do tohoto projektu každý den vkládáme svá srdce i duši, může to ještě nějakou dobu trvat, než se nám ho podaří dostat do vašich rukou. Slibuji však, že se vyplatí si na to počkat!

Komentář od producenta Naoki Yoshidy

Naoki Yoshida, producent FINAL FANTASY XVI, jak se vám líbil trailer? Exkluzivní záběry ukazující bitvy a cutsceny, představují jen zlomek toho, čeho náš tým od začátků vývoje FINAL FANTASY dosáhl. Náš tým se rozrostl z hrstky členů na plnohodnotnou jednotku, která pokračuje v broušení a staví na tom, co doposud vytvořili, aby poskytli hráčům bezkonkurenční zážitek z hlediska hry a příběhu. Naše další velké odhalení je naplánováno na rok 2021, takže mezitím očekávám, že se budou všichni bavit spekulacemi, protože toho máme nachytáno opravdu hodně – nejen pro FINAL FANTASY XVI ale také pro FINAL FANTASY XIV. Budeme tvrdě pracovat na obojím!

Jak je to s exkluzivitou pro konzoli PlayStation 5?

Možná jste si včera všimli během prezentace, že hra Final Fantasy XVI byla prezentována jako plná konzolová exkluzivita pro konzoli PlayStation 5 s tím, že vyjde i pro PC. Jenomže, jak se ukazuje, tak lehké to nakonec není. Square Enix totiž po skončení prezentace oznámil, že hra je ve vývoji pouze pro PlayStation 5 a o dalších platformách neuvažuje. Jestli tedy bude Final Fantasy XVI jen pro PlayStation 5 nebo se dostane později i na PC, si musíme v současnosti počkat. 

Zdroj: Tisková zpráva

Final Fantasy XVI

ps5
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
22. 6. 2023
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře