LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

preview  1
Martin Šmíd, 14. 7. 2009 21:56
Je to zhruba rok, co jsme hráli hru LEGO Indiana Jones: The Original Adventures http://konzolista.cz/recenze/lego-indiana-jones_28.html , která nás nadchla svým jedinečným zpracováním Indiana jones filmů do videoherní lego podoby. Rovněž jsme řekli, že se jedná dost možná o nejlepší herní zpracování Indiana Jonese za posledních několik let. V té doby měl v kinech premiéru čtvrtý Indiana Jones a tak jsme byli zvědaví, jestli nám LucasArts přinese i tohle dobrodružství jako legovou hru. Čas se naplnil a dočkali jsme se oznámení hry LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues, která nebude jen slepě kopírovat čtvrtý film, ale přinese i celou řadu vylepšení a novinek, po kterých fanoušci trošinku jednotvárných LEGO her chtějí.

O tom, že LucasArts připravuje novou Lego hru s Indiana Jonesem jsme už věděli několik měsíců, díky neustálým zvěstem, vyskytnutí hry v release listu Cenegy a uniklým informací. Jenomže až před E3 LucasArts potvrdil, že hra se bude jmenovat LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues a neobsáhne pouze poslední film z roku 2008, ale všechny čtyři - Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy, Indiana Jones a poslední křížová výprava a Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Vše se na první pohled může zdát, že jde jen o chytrou re-edici rok staré hry Indiana Jones: The Original Adventures, která přinese jednu novou epizodu v podobě Království křišťálové lebky. Jenomže první zdání klame, protože LucasArs chce přinést úplně nový zážitek pro hráče prvního dílu, tak chce potěšit ty, kteří původní hru nehráli.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že první tři filmy (Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a Chrám zkázy a Indiana Jones a poslední křížová) byly už naprosto vyčerpány v první hře, opak je pravdou. Vývojáři nám totiž naservírují i nové levely s jejich tématikou (chybět nebudou ale ani ty starší), kde budeme opět řešit nové hádanky, bojovat s novými bossy a nově i levely upravovat přes obsáhlý editor, ale o tom až později. Nově si užijeme dobrodružství čtvrtého filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky, kde potkáme spoustu známých postav, ale i si za ně budeme moci zahrát, protože hra opět sází na kooperaci dvou postav. Jednou z nich je syn Indiana Jonese Mutt Williams, který bude moci ovládat v určitých částech svůj motocykl, aby vyřešil nějaké ty hádanky, ale také zničil snadno nepřátelské postavičky. Další postavou je Oxley, který bude moci využívat moc křišťálové lebky. Ta by měla odhánět nepřátele a uvolňovat tak cestu do míst, kam bychom se normálně nedostali. Kromě těchto dvou postav během hry potkáme i další jako Marion Ravenwood, Short Round, Rene Belloq, Willie Scott, Marcus Brody, Dr. Henry Jones starší nebo Irinu Spalko. Celkem budeme moci ve hře odemknout až šedesát postaviček, za které si poté budeme moci projít jednotlivé levely. Postavy získáme za naleznutí všech pokladů ve hře.

Hlavní postavou příběhu je ovšem pořád Indiana Jones, který se naučil několik nových pohybů. Může tak nově bičem přitahovat nepřátelské postavy, vzít je nad hlavu a házet s nimi o zem. Dále přibudou i nové zbraně a zařádit bychom si měli i v různých dopravních prostředcích, jako je třeba letadlo, důlní vozík, motocykl nebo loď. Nyní se dostáváme k jedné z největších novinek nového LEGO Indiana Jonese, která je editor levelů. Nově si tak můžete stavět levely vlastní a poté je sdílet s hráči z celého světa. Rovněž budete moci upravovat levely současné a udělat z nich naprosto jiný herní zážitek. Právě editor levelů se má stát tím největším vylepšením, kvůli kterému si hru LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues koupíte.

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues se zdá být důstojným nástupcem první hry, který nás zavede do všech filmových příběhů s možností vytváření levelů vlastních a poté je sdílet mezi ostatními hráči. Jak LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues dopadne, se dozvíme už na podzim, kdy vychází pro všechny známé platformy.

LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

ps3x360wiipspds
LucasArts, Traveller's Tales / TT Fusion
Datum vydání hry:
17. 11. 2009
Žánr:
Plošinovka, Puzzle, Adventura
KARTA HRY

Komentáře