Hry vycházející v červnu pro konzole

novinka  28
Martin Šmíd, 1. 6. 2021 8:00
Květen je za námi a tak se pomalu můžeme podívat, co nás za hry čeká během června. Už při pohledu na seznam je patrné, že nebude nouze o zajímavé herní zážitky. Ať už to bude nové dobrodružství oblíbené dvojice Ratchet a Clank, která nám navíc bude chtít ukázat sílu nové konzole od Sony, tak vylepšenou verzi remaku Final Fantasy VII, a určitě stojí pozornost i akce Sniper Ghost Warrior Contracts 2 nebo golfová arkáda Mario Golf: Super Rush, která vyjde na populární konzoli Nintendo Switch.

1. června - Necromunda: Hired Gun (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Fanoušci Warhammeru se určitě těší na first-person střílečku Necromunda: Hired Gun, na níž v posledních několika letech pracovali vývojáři ze Streum On Studio (Space Hulk: Deathwing). Tato hra vychází už dnes, přičemž se v ní stanete nájemným zabijákem, který se musí vydat do nejtemnějších koutů nechvalně proslulého úlového města z Warhammer 40,000. Tam bude nutné lovit nejrůznější monstra a gangstery, za což budete vždy dobře odměněni, abyste si mohli vylepšovat svůj arzenál i další možnosti pro budoucí lov. „Lovte své cíle, vylepšujte si zbraně i bionické doplňky a vydělávejte peníze, zatímco budete hledat pravdu v obrovském úlu,“ stojí v popisku hry.

4. června - Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Není třeba nějak zapírat, že Sniper Ghost Warrior 3 byl obrovský průšvih, ať už šlo o kvalitu nebo prodeje. Vývojáři ze studia CI Games naštěstí nad značkou nezlomili hůl a přišli s jakýmsi restartem v podobě Sniper Ghost Warrior Contracts, který nenabídl velký otevřený svět a akci ve stylu Far Cry, ale vrátil se ke klasickým misím s různými cíly, ale hlavně i stealth hratelnosti. Musím se přiznat, že jsem si první díl i přes některé menší nedostatky docela užil a i proto jsem byl rád, že s ním vývojáři slavili úspěch a mohli oznámit pokračování. V něm nechtějí dělat nějaké velké změny, ale stavět na osvědčených základech, což je vlastně i dobře. Těšit se můžeme na další porci misí odehrávajících se na pěti sandboxových mapách zasazených na Střední východ, v nichž bude možné využívat nové zbraně a nejrůznější gadgety. Plusem určitě je pro nás skutečnost, že stejně jako první díl bude i druhý obsahovat českou lokalizaci formou titulků.

10. června - Final Fantasy 7 Remake Intergrade (PS5)

První část remaku Final Fantasy VII se povedla na jedničku. Po více než roce od vydání tu máme vylepšenou verzi pro konzoli PlayStation 5, která má podtitul Intergrade. Fanoušci se přitom mohou těšit nejen na vylepšenou vizuální stránku, ale také podporu pro 60fps, propracovaný Photo režim a vrcholem je zcela nová epizoda rozšiřující příběhovou kampaň. V ní se Yuffie Kisaragi infiltruje do Midgaru, aby zatopila společnosti Shinra Electric Power Company. Kromě ní se v epizodě objeví další nové postavy. 

11. června - Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5)

Pravděpodobně nejočekávanější hrou června je nové dobrodružství Ratcheta a Clanka. Ti budou muset napříč dvěma dimenzemi zastavit šíleného doktora Nefarious, jenž chce konečně vyhrát. Vývojáři z Insomniac Games pojali nové dobrodružství velkolepěji a slibují nejen ohromující vizuální podívanou, ale také zajímavou zápletku, řadu jedinečných světů k prozkoumání a hlavně zábavnou akční hratelnost se spoustou bláznivých zbraní. 


25. června - Mario Golf: Super Rush (Switch)

Koncem června se na konzoli Nintendo Switch vrátí Mario. Tentokrát ve svém novém golfovém dobrodružství v arkádovém pojetí, v němž nebude chybět kampaň pro jednoho hráče i režimy pro online multiplayer. Kromě toho se ve hře představí celá řada oblíbených postaviček z univerza Maria a určitě potěší, že bude možné hrát hru několika způsoby, ať už za pomoci pohybových senzorů v Joy-Con ovladačích nebo klasicky.  

Další hry vycházející v červnu 2021 pro konzole

  • 1. června - Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown (PS4)
  • 1. června - Ghosts ‘n Goblins Resurrection (PS4, Xbox One) 
  • 1. června - Stonefly (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 4. června - DC Super Hero Girls: Teen Power (Switch)
  • 5. června - Mighty Goose (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 8. června - Chivalry 2 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X)
  • 10. června - Ninja Gaiden: Master Collection (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 11. června - Guilty Gear Strive (PS4, PS5)
  • 11. června - DariusBurst: Another Chronicle EX+ (PS4, Switch)
  • 22. června - Dark Alliance (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • 23. června - Fallen Knight (PS4, Xbox One, Switch)
  • 24. června - Legend of Mana (PS4, Switch)
  • 24. června - Alex Kidd in Miracle World DX (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 25. června - Scarlet Nexus (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X)
  • 29. června - Ever Forward (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • RICO London (PS4, PS5)
  • Beasts of Maravilla Island (PS4, Xbox One, Switch)
  • Sky: Children of The Light (Switch) 

Zdroj: Konzolista.cz

Komentáře