Fumito Ueda o The Last Guardian

novinka  76
Martin Šmíd, 21. 11. 2016 20:45
Ještě před několika lety by si nikdo nepomyslel, že nás od vydání dobrodružné adventury The Last Guardian bude dělit několik týdnů. Protože je hra už dokončena, mohl její tvůrce Fumito Ueda poskytnout rozhovor pro oficiální PlayStation blog, jehož překlad vám nyní nabízíme. The Last Guardian vychází začátkem prosince exkluzivně pro PlayStation 4.


O realizaci původní vize The Last Guardian
Je to pro mě trochu těžké, říci, že jsem udělal vše na 100%. Není to pravda. Jako herní vývojář mám vždy pocit, že jsem mohl toho udělat o něco více. Když jsem tehdy dokončil Ico a Shadow of the Colossus, cítil jsem se ostatně úplně stejně. Myslím si ale, že zaměstnanci Sony a Gen Design dali do hry vše. Každý kousel energie, dali do tohoto projektu.

O osobní inspiraci stojící za The Last Guardian
Trico je hybrid, kříženec kočky, ptáka, psa a tak dále. To by mohlo představovat určitý motiv. Když jsem byl mladší, vyrostl jsem v domácnosti, kde bylo hodně zvířat. Moje zkušenosti s nimi mi daly velké množství skvělých vzpomínek. Při vytváření Trica jsem tak nemusel dělat nějaký specifický průzkum ani výzkum, jde o tvora, který prakticky neexistuje. Při jeho vytváření jsem využil své vzpomínky na dětství, jak jsem se o zvířata staral a jak reagovala zvířata na mně.

Srovnání s Ico a Shadow of the Colossus
Vidím to tak, že možná obě z těchto her jsou ze stejného světa, možná univerza. The Last Guardian je ovšem pro hráče zcela něco nového, a to jak ho budou vnímat, záleží i na jejich fantazii. Každý má totiž trochu jiné zkušenosti s předchozími hrami, takže nemůžeme všem říci, v čem jsou tyto hry stejné nebo jiné. Je to na hráčích.

Na co je nejvíce pyšný
Nejpyšnější jsem asi z toho, co jsme byli schopní dosáhnout s charakterem Trica. Jeho chování a vše kolem něj. V podstatě jsme vdechli život tvorovi, který nikdy neexistoval. Vdechli jsme mu osobnost, což bylo velmi těžké. Jaký je vlastně pocit krmit Trica? Chceme, aby si to hráč zažil sám.

O inspiraci
Jsou hry, které mi otevřely oči a ovlivnily. Prince of Persia je jedno uz těch her, stejně tak Another World. Další je trochu překvapením, protože jde o Virtua Fighter. Všechny tyto hry mají složitou animaci. Já vždy hledám nové způsoby, jak mohu pomocí animací vdechnout postavám život.

O dlouho očekávaném vydání The Last Guardian
Je to ve výsledku celkem jednoduché. Pokud hráč na konci hry bude cítit existenci Trica, myslím to tak, že opravdu existuje, potom jsme dosáhli toho, co jsme si na začátku stanovili.

Zdroj: Tisková zpráva

The Last Guardian

ps4
Sony, Team ICO
Datum vydání hry:
6. 12. 2016
Žánr:
Plošinovka, Puzzle, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře